Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Istoria interesantă din spatele unei melodii nemuritoare – “It Must Have Been Love” de Roxette

285

blankCine n-a auzit de celebra formaţie suedeză Roxette? Dar cine n-a auzit de cea mai cunoscută melodie a lor – “It Must Have Been Love”? (care tradus înseamnă ceva de genul “Trebuia să fi fost iubire”). O melodie absolut superbă care, deşi are 30 de ani de la lansare, este actuală şi astăzi, putând fi ascultată oricând cu mare plăcere.

Formaţia Roxette a fost creată în anul 1986 în Suedia, fiind alcătuită din Marie Fredriksson (voce) şi Per Gessle (voce şi chitară). Melodia lor celebră “It Must Have Been Love” a fost înregistrată în august 1987 şi lansată în decembrie 1987 ca o melodie de Crăciun. Şi asta pentru că iniţial se numea “It Must Have Been Love (Christmas For The Broken Hearted)”. La început, această melodie conţinea următorul vers – “and it’s a hard Christmas day”, adică “este o zi grea de Crăciun”. Mai târziu, acest vers a fost schimbat în “and it’s a hard winter’s day”, adică “este o zi grea de iarnă”.

Deşi a fost lansată în anul 1987, melodia nu a “rupt gura târgului”, neobţinând la început succesul scontat. Adevărata ei consacrare a venit în anul 1990, când a fost introdusă pe coloana sonoră a filmului “Pretty Woman” (“Frumuşica”, cum este el cunoscut la noi), cu Richard Gere şi Julia Roberts, un film care a avut un succes enorm. “It Must Have Been Love” a fost reînregistrat şi relansat şi, bineînţeles, i s-a făcut un videoclip pe măsură, în care putem vedea şi secvenţe din filmul “Pretty Woman”. În 1990, melodia a devenit instant numărul 1 într-o mulţime de ţări ca SUA, Australia, Canada, Polonia, Spania, Norvegia sau Elveţia; s-a vândut în milioane de exemplare.

Mi-aduc aminte în 1990, când eram copil/adolescent, că ascultam melodia asta pe unde apucam: radio, discotecă, casetofon, iar toată lumea era înnebunită după ea. Astfel de melodii devin capodopere şi nu vor fi uitate niciodată…

Orgoni Crystal