Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Primul contact? Femeia care a pretins în 1894 că a vorbit cu extratereştrii şi a vizitat planeta Marte

  •  
  •  
  •  
  •  

blankExistă o mulţime de legende şi poveşti care vorbesc despre posibilele contacte ale extratereştrilor cu oamenii. Dar una dintre aceste poveşti e mai bizară şi are o vechime de peste un secol.

Astfel, Helene Smith, din Martigny (Elveția) a pretins că a avut un prim contact cu extratereştrii, în timp ce avea 33 de ani, în anul 1894. Începând din acel an, timp de 5 ani (deci până în 1899), Helene pretinde că a comunicat cu extratereştrii şi chiar a vizitat planeta Marte, cu ajutorul acestora.

Ideea că extratereştrii există şi în alte lumi datează încă din secolul al IV-lea î.Hr. Până în anii 1750, cei mai educați oameni din Europa credeau în existenţa extratereştrilor și, până în secolul al XIX-lea, mulți oameni credeau că există o viață inteligentă pe Marte, Venus și Lună.

În schimb, doamna Smith, care a pretins că a fost şi medium (dar şi reîncarnarea unei prinţese hinduse şi a reginei Marie Antoinette), a fost unul dintre primii oameni care au afirmat că au avut contact cu extratereştrii. Doamna Smith chiar a desenat ființele pe care ea pretinde că le-a cunoscut și peisajele extraterestre pe care le-a vizitat.

Doamna Smith obișnuia să scrie pe hârtie presupusa vorbire marțiană, pe care o traducea în franceză, sub forma unei scrieri automate. Ea a fost studiată de Theodore Flournoy, profesor de psihologie la Universitatea din Geneva, care a publicat în anul 1899 cartea „Des Indes à la Planete Mars” („Din India către planeta Marte”).

Psihologii Leonard Zusne și Warren Jones, care au studiat mai târziu cazul, au concluzionat: „Flournoy a fost capabil să arate că limba marțiană era o fabulaţie inventată. Chiar dacă ea suna extrem de bizară, analiza frecvenței cuvintelor și examinarea sintaxei l-au convins pe Flournoy că limba avea toate caracteristicile structurale de bază a limbii franceze, limba maternă a lui Helene Smith”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): express.co.uk

 


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu