Site de secrete, stiinta si metafizica

O melodie de la formaţia Bee Gees îi salvează pe bolnavii de atac de cord

0 18

Hit-ul trupei Bee Gees, “Stayin’ Alive”, are un ritm ideal de urmat dacă sunteţi nevoiţi să resuscitaţi o persoană care a suferit un atac de cord, spun specialiştii în medicină din SUA. Potrivit specialiştilor, piesa are un ritm de 103 bătăi pe minut, foarte apropiat de ritmul recomandat pentru resuscitari de acest tip, care este de o sută de compresii pe minut, iar o resuscitare efectuată corect poate tripla şansele de supravieţuire ale victimei, transmite BBC.

Studiul a fost făcut la Colegiul de Medicină al Universităţii din Illinois, unde 15 doctori şi studenţi au efectuat manevre de resuscitare pe manechine, în timp ce ascultau piesa “Stayin’ Alive”.

“Melodia i-a ghidat şi i-a motivat să păstreze ritmul, ceea ce este foarte important”,
a precizat David Matlock, profesor al Universităţii din Illinois. După cinci săptămâni, ei au încercat să efectueze aceleaşi manevre, de data aceasta fără ajutorul muzicii, însă încercând să se gândească la melodie. Numărul mediu de compresii efectuate a fost de 109 la prima încercare şi de 113 la cea de-a doua, mai multe decât este recomandat.

Dr. Matlock precizează că este de preferat că numărul compresiilor să fie mai mare decât media recomandată, decât să fie mai mic.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie