Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Fantoma care a salvat Franţa

112

blankLa 20 septembrie 1792, armatele prusace conduse de regele Frederic Wilhelm şi de ducele de Brunswick se află în faţa trupelor franceze pe platoul de la Valmy. Regele Prusiei are la dispoziţie 160.000 de oamenii, pe când francezii doar 95.000. Francezii, nişte recruţi, nişte coate-goale, prost echipaţi, înaintează în dezordine, pe când prusacii, foarte bine pregătiţi, pot să ajungă oricând spre Paris.

Dar apoi, deodată, prusacii, care înaintează în rânduri strânse, siguri pe ei, se opresc înainte de a ajunge la liniile de bătălie franceze şi se repliază. Bătălia de la Valmy s-a încheiat înainte de a începe. Francezii sunt stupefiaţi. De ce regele Prusiei şi-a retras trupele înainte de a ataca, având toate şansele să strivească armatele franceze?

Mult timp, acest lucru a rămas unul din misterele istoriei. Totuşi în 1839, la 47 de ani după această bătălie, un ziar “Journal de Villes et des Campagnes” publică o povestire extraordinară ce ar putea rezolva cheia enigmei. Pe 16.09.1792, în timpul unei serate de gală ce a avut loc la Verdun, Frederic Wilhelm este abordat de un bărbat în negru, care îi şopteşte la ureche să se prezinte la subsol, într-o sală tapetată cu negru şi luminată de torţe.

Regele, care credea în fantome şi vrăjitorie, este impresionat. Deodată, în spatele draperiilor sinistre, se aud nişte pocnituri şi la licărirea torţelor apare…fantoma unchiului său, marele Frederic al Prusiei! Regele îl recunoaşte pe unchiul său, cu faţa sa slabă, umerii încovoiaţi, nebărbierit, nasul murdar de tutun…Fantoma i se adresă regelui cerându-i să retragă trupele, pentru că ar fi atrase într-o cursă.

Regele Frederic Wilhelm îngheţa de frică şi peste câteva zile dădu ordin de retragere. Franţa e salvată datorită unei fantome…

Orgoni Crystal