Cum Michael Keogh, un irlandez necunoscut, e responsabil pentru moartea a 70 de milioane de oameni, salvându-l pe Hitler în 1919


Istoria lumii ar fi putut avea o altă soartă şi peste 70 de milioane de vieţi ar fi putut fi salvate dacă într-o zi din anul 1919 un tânăr irlandez l-ar fi lăsat pe Hitler, viitorul dictator al lumii, să moară. În loc să facă acest lucru, el i-a salvat viaţa Fuhrer-ului. Această revelaţie uimitoare a ieşit la iveală recent, fiind ascunsă timp de decenii întregi în memoriile obscure ale unui irlandez remarcabil, dar puţin ascuns, pe nume Michael Keogh. Atunci când familia a intrat în posesia memoriilor lui Keogh – autentificate de către istorici – ea a decis să publice aceste detalii importante.

Michael Keogh a fost un om extraordinar ce a trăit o viaţă plină de aventuri şi întorsături. Iar cel mai ciudat fapt dintre toate e acesta: în ciuda impactului său important asupra istoriei lumii, el abia este o notă de subsol în istorie. E atât de ciudat că într-un interval de doar câteva minute, el a schimbat soarta şi destinul a zeci de milioane de oameni din viitor. Toate evenimentele uimitoare au fost notate cu meticulozitate în jurnalul său, istoricii confirmând că ele sunt autentice.

Jurnalul secret al lui Keogh a părut a fi pierdut pentru totdeauna, după ce acesta a murit în anul 1964. După decenii de la acest eveniment, un membru al familiei a redescoperit jurnalul şi, după ce l-a citit, şi-a dat seama cât de important este acesta pentru întreaga lume şi asta dintr-un simplu motiv: Keogh nu numai că s-a întâlnit cu Hitler de două ori, dar, a doua oară l-a salvat pe dictator de la o moarte sigură.

Născut într-o familie modestă, Keogh a trăit o viaţă neinteresantă până când a împlinit vârsta de 22 de ani. Era anul 1913 şi tânărul Keogh s-a alăturat Regimentului Regal Irlandez. El a fost trimis să lupte în Franţa împotriva Germaniei, dar a fost făcut prizonier de război de către armata germană. Aflat în lagărul de prizonieri, Keogh a vorbit cu un comandant german care i-a permis să se alăture armatei germane, mai exact Regimentului 16 bavarez de Infanterie. Lucrurile au mers bine pentru Keogh; camarazii săi germani îl plăceau şi-l respectau, fiind lăudat pentru ceea ce a arătat pe câmpul de bătălie.

Timpul a trecut şi războiul l-a dus înapoi în Franţa, la Ligny, unde în septembrie 1918 a avut şansa să se întâlnească cu un tânăr caporal pe nume Adolf Hitler. Prima impresie a lui Keogh faţă de Hitler a fost una plăcută; i s-a părut a fi un om plăcut şi serios. Nimic important nu s-a întâmplat în timpul acestei întâlniri cu viitorul dictator nazist.

După terminarea primului război mondial (1918), Germania trecea prin schimbări politice şi sociale intense. Revoluţia bolşevică din Rusia a avut ecou şi în Germania, ameninţând să submineze Republica democrată a Weimarului. Keogh, mare anti-comunist, s-a oferit voluntar să intre în „Freikorps” ca ofiţer, organizaţia para-militară ce avea ca scop zdrobirea mişcării marxiste. În acest context, soarta a făcut ca Keogh şi Hitler să se întâlnească pentru a doua oară.

Keogh a primit un telefon pentru a se deplasa la un gimnaziu, împreună cu un sergent şi 6 oameni. Se pare că la o întrunire cu 200 de oameni, ce avea loc în acel gimnaziu, a avut loc o tulburare. Doi ofiţeri politici, după ce au ţinut discursuri în faţa celor 200 de oameni, au provocat mânie printre participanţi, căci au fost aruncaţi de la balconul în care se aflau. Apoi, cei doi au fost înconjuraţi şi bătuţi. Probabil că ar fi fost omorâţi în bătaie, dacă n-ar fi intervenit Keogh şi oamenii săi.

„Am ordonat oamenilor mei să tragă un foc deasupra capetelor răsculaţilor. Revolta s-a oprit”, îşi aminteşte Keogh în jurnalul său. Cei doi erau plini de sânge şi aveau nevoie de îngrijiri medicale imediate. Dacă Keogh n-ar fi intervenit, cei doi ofiţeri politici ar fi murit, fără îndoială. Unul dintre cei doi bătuţi era nimeni altul decât…Adolf Hitler!

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO