Misterioşii Rishi, înţelepţi din vechea Indie care puteau vedea trecutul şi viitorul


Acum câteva mii de ani, într-o regiune îndepărtată din Himalaya (India) trăia un grup de indivizi remarcabili, a căror existență este învăluită în mister. Cunoscuți astăzi ca „Rishi”, aceste ființe sunt considerate ca fiind vechi înțelepți care posedau cunoștințe divine. Dintre cei mai cunoscuţi Rishi se disting „cei patru înţelepţi” – Agni, Vayu, Aditya și Angira – care erau vizionari, putând vedea viitorul, dar şi trecutul.

Numiți şi „oamenii de știință ai hinduismului”, Rishi din India antică erau cărturarii ai Vedelor. Ei au dezvoltat știința spirituală a hinduismului, Sanatana Dharma, ca modalitate de a asigura reînnoirea constantă și progresul tradiției și culturii spirituale a Indiei. Termenul de „Rishi” îi desemna inițial pe compozitorii și cântăreții imnurilor vedice. Cu toate acestea, conform tradițiilor post-vedice, Rishi erau, de asemenea, „înţelepţi” căruia zeii i-au descoperit vedele (cunoștințele).

Rishi au fost ceea ce am putea descrie ca ființe umane perfecte. Au putut coexista cu natura, au fost modeşti, umili și nu au rănit niciodată pe nimeni. Abilitatea lor neobișnuită de a descrie evenimentele care vor avea loc în viitorul apropiat i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă aceste ființe erau de origine extraterestră sau oameni simpli, neobișnuiţi și foarte talentați. Potrivit fizicii cuantice, trecutul, prezentul și viitorul există toate în acelaşi timp. Au fost Rishi familiarizați cu al nostru concept de fizică cuantică?

Cei patru Rishi – Agni, Vayu, Aditya și Angira – au fost apoi înlocuiţi cu un alt grup de Rishi, care au fost profeţi, având o memorie uimitoare și transmiţând aceste cunoștințe generațiilor următoare.

Acordând lecții mitologice oamenilor de știință din domeniul apărării, ministrul indian al Apărării, Manohar Parrikar, a declarat odată că vechii înțelepți ai țării erau „probabil mari oameni de știință”. Parrikar a cerut, de asemenea, oamenilor de știință din cadrul Organizației de Cercetare și Dezvoltare pentru Apărare (DRDO) să învețe de la „Rishi” arta de a fi umili și de a depăși gelozia și furia.

Există multe motive pentru care ar trebui să tratăm serios înțelepciunea trecutului. Multe dintre așa-numitele noastre invenții moderne nu sunt altceva decât re-invenții de tehnologii cu care strămoșii noștri erau familiarizați cu mii de ani în urmă.

Ca suflete mari și călători în timp, Rishi au avut abilitatea de a decide sosirea și plecarea din această lume. Se crede că Rishi nu au încetat niciodată să existe. Ei ne supraveghează și privesc câți dintre noi continuăm să ne risipim viețile și să trăim o viață dominată de ignoranță.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO