Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Arabia Saudită a descoperit o civilizaţie veche de 9.000 de ani

144

blankReuters anunţă că Arabia Saudită excavează un nou sit arheologic în care se va demonstra că acum 9.000 de ani în Peninsula Arabică caii au fost domesticiţi de către o veche civilizaţie. Descoperirea civilizaţiei, denumită al-Maqar, după numele locului, va da peste cap teoria conform căreia domesticirea animalelor sălbatice a avut loc în urmă cu 5.500 de ani în Asia Centrală, a spus Ali al-Ghabban, vicepreşedinte pentru Antichităţi şi Muzee, din cadrul Comisiei Saudite pentru Turism şi Antichităţi.

“Această descoperire va schimba cunoştinţele noastre privind domesticirea cailor şi evoluţia culturii în neoliticul târziu” a spus Ghabban într-o conferinţă de presă organizată la Jeddah, la malul Mării Roşii. El a mai precizat că “civilizaţia Maqar este una foarte avansată a perioadei neolitice. Acest sit ne arată clar că rădăcinile domesticirii cailor a avut loc în urmă cu 7.000 de ani.”

Situl include, de asemenea, rămăşiţele unor schelete mumificate, săgeţi, dăltiţe, pietre de moară, instrumente pentru tors şi ţesut şi alte instrumente care constituie dovezi pentru o civilizaţie talentată în meşteşugărit.

Orgoni Crystal