Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Deconspirarea unei teorii a conspiraţiei: fontul Wingdings şi prăbuşirea turnurilor gemene de la 11 septembrie 2001

666

blankSunt un mare fan al teoriilor conspiraţioniste, însă doar dacă ele au în spate anumite ipoteze ce pot fi logice. De asemenea, ele trebuie să pornească de la o premiză adevărată, nu de la una falsă. Dacă punctul de plecare este o premiză falsă, toată teoria conspiraţiei cade asemenea unui castel cu nisip.

Exemplul următor este unul grăitor şi reprezentativ pentru ceea ce am spus în paragraful de la început. Se dă un “conspiraţionist” care ar fi descoperit o teorie a conspiraţiei legată de evenimentele teroriste de la 11 septembrie 2001. Iată ce spune teoria conspiraţiei sale: cică unul din avioanele care a intrat în turnurile gemene din New York avea drept cod Q33NY. Dacă acest cod este scris în fontul Wingdings din Windows (puteţi încerca şi voi acasă lucrul acesta, în Word, scrieţi cuvântul Q33NY), atunci va ieşi următorul şir de simboluri:blank

Simbolurile de mai sus spun totul: un avion intră în cele două turnuri gemene, aducând astfel moartea. Iar în această acţiune, este implicat statul israelian (“steaua lui David” apărând pe steagul Israelului).

Totul pare corect până acum, numai că e o problemă: conspiraţionistul respectiv a pornit de la o premiză falsă. Niciunul din avioanele care au intrat in World Trade Center nu avea numărul de serie respectiv, adică Q33NY. Cele două avioane aveau următoarele numere de serie: N334AA şi N612UA. În cazul acesta, toată teoria conspiraţiei se topeşte ca gheaţa în mijlocul verii!

P.S. Şi totuşi, dacă scriu seria corectă a avionului prăbuşit în WTC, N334AA, în Wingdings, ia uitaţi ce caractere apar:

blank

Primele 3 simboluri ce reprezintă? Moartea şi turnurile gemene? La naiba, iar începem cu teoria conspiraţiei…

Orgoni Crystal