De ce vrea Bill Gates ca, în viitorul apropiat, să plătim în monede virtuale în funcţie de activitatea corporală? Un patent controversat…


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free) + prelucrare proprie

În 2019, firma miliardarului Bill Gates, Microsoft Technology Licensing, LLC, înregistra un patent internaţional intitulat „WO2020060606 – CRYPTOCURRENCY SYSTEM USING BODY ACTIVITY DATA”, adică „Sistem de criptomonedă ce utilizează datele din activităţile corporale”. Acest patent poate fi găsit pe patentscope.wipo.int.

În descriere, putem citi următoarele: „Activitatea corpului uman asociată cu o sarcină furnizată unui utilizator, poate fi utilizată într-un proces de extragere a unui sistem de criptomonede. Un server poate furniza o sarcină unui dispozitiv al unui utilizator care este cuplat la server. Un senzor cuplat comunicativ sau cuprins în dispozitivul utilizatorului poate simți activitatea corpului utilizatorului. Datele despre activitatea corpului pot fi generate pe baza activității corporale detectate de utilizator. Sistemul de criptomonede cuplat comunicativ cu dispozitivul utilizatorului poate verifica dacă datele de activitate ale corpului îndeplinesc una sau mai multe condiții stabilite de sistemul de criptomonede și poate acorda criptomonede utilizatorului ale cărui date de activitate ale corpului sunt verificate”.

Ce înseamnă tot ceea ce am spus mai sus? Precum se ştie, actualele criptomonede se bazează pe tehnologia blockchain. Bill Gates are însă o idee mai „strălucită”: să nu se mai folosească tehnologia blockchain pentru monedele virtuale, ci activitatea corporală. Care este măsurată în ziua de azi de un smartwatch: ne măsoară paşii făcuţi, activitatea fizică realizată, ritmul inimii, ritmul somnului, etc.

Ce semnifică toate acestea într-un viitor nu prea îndepărtat, aşa cum îl vizualizează Bill Gates? Că noi, oamenii, am putea fi plătiţi în monede virtuale (banii pe care îi ştiam până acum vor dispărea), în funcţie de activităţile corpului nostru. Dacă facem „activităţi corecte”, va fi OK, dacă nu, vom fi lipsiţi de orice resurse financiare…


Lasă un comentariu