Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Astăzi, 26 septembrie 2022, omenirea deviază un asteroid cu ajutorul unei sonde spaţiale! Ni se ascunde vreun eveniment catastrofic ce-ar putea avea loc în viitor?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Agenţia de presă a Radio România – RADOR – ne spune o ştire îngrijorătoare, şi anume faptul că astăzi, 26 septembrie 2022, omenirea va devia un asteroid, în cadrul unei misiuni spațiale internaționale. Adică, o sondă spațială se va ciocni controlat de un asteroid, într-un prim efort internațional de deviere a traiectoriei sale, pentru a testa capacitatea omenirii de a se proteja astfel de aceste corpuri cerești.

În ştirea RADOR se mai spune că misiunea astronomică internațională are două componente: una americană (DART), care va impacta satelitul asteroidului, iar cea europeană (HERA), care va observa dacă devierea a fost sau nu reușită. La partea europeană, o contribuţie importantă are şi Agenţia Spaţială Română.

Intervenţia umană asupra unui corp ceresc, pentru a proteja Terra, în eventualul unui impact nimicitor cu planeta noastră, a fost abordată în cel puţin 2 filme SF cunoscute: „Armageddon” şi „Deep Impact”, ambele apărute în anul 1998. „Armageddon” ne prezintă povestea unui grup de experți în forări petroliere care sunt trimiși de NASA în spațiul cosmic pentru a opri un gigantic asteroid care este pe cale să lovească Pământul, pe când în „Deep Impact” ni se spune o poveste asemănătoare: o cometă cu nucleul de 7 mile urmează să ciocnească Pământul, ceea ce va provoca o extincție în masă; în acest scop, SUA și Rusia construiesc în secret o navă spațială numită Messiah, care va coborî pe cometă. După explozia bombei nucleare pusă la 100 m adâncime, cometa se desparte în două noi obiecte la fel de periculoase: Biederman (2,4 km lungime) și Wolf (9,7 km).

Acum, se pare că s-a trecut de la scenarii SF la acţiuni reale. De ce se fac asemenea simulări? Ce corp ceresc masiv ne ameninţă Terra în viitorul apropiat? Reamintesc că în 2009 o ştire a făcut ocolul lumii: cu 5 ani mai devereme, cercetătorii descoperiseră un asteroid, numit Apophis, cu o rază de aproximativ 270 metri și o masă de 2.1 x 10 milioane de tone, care ar putea să ne lovească planeta în anul 2029. Dacă totuşi, el va ocoli Pământul și Luna în anul 2029, ar reprezenta o și mai mare amenintare 7 ani mai târziu, în 2036. Citiţi mai multe AICI: Asteroidul Apophis, zeul răului şi distrugerii, va lovi Pământul în 2029?

Şi, vă mai readuc aminte de o altă ştire din aprilie 2021: NASA (Agenţia spaţială americană) a organizat un exercițiu (simulare), în care un presupus asteroid este pe cale să lovească Pământul, pentru a se vedea cum reacționează autorităţile. Deşi se spune că acest exerciţiu este pentru a testa capacitatea de reacţie a „jucătorilor-cheie”, atunci când un asteroid s-ar putea prăbuşi pe Terra, dacă se ascunde şi altceva? Dacă cei de la NASA ştiu deja că un asteroid s-ar putea prăbuşi pe Pământ în anii următori? A nu se uita că exerciţii asemănătoare au mai avut loc şi în 2000 / 2001 (deşi e vorba de exerciţii militare), când se simula distrugerea unei clădiri mari în New York, chiar înaintea evenimentelor teroriste 9/11 din 11 septembrie 2001. Citiţi mai multe în acest articol: NASA a ţinut un exerciţiu ipotetic în care un asteroid mare va lovi Pământul în 2021, lângă Cehia. Această simulare mai ascunde şi altceva?


Un comentariu la „Astăzi, 26 septembrie 2022, omenirea deviază un asteroid cu ajutorul unei sonde spaţiale! Ni se ascunde vreun eveniment catastrofic ce-ar putea avea loc în viitor?”

Lasă un comentariu