Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Misterul continuă – ce ne ascund guvernele lumii despre Antarctica


Antarctica are de toate ce nu se găseşte în altă parte. Peisajul cel mai uimitor de pe planetă, temperaturi cu mult sub zero grade tot timpul anului, teren neprimitor şi structuri misterioase îngropate sub gheață. De aceea, Antarctica este unul din puţinele locuri de pe Pământ unde oamenii nu pot trăi permanent.

Totuşi, Antarctica era în trecutul îndepărtat un loc foarte diferit. Cu 14 milioane de kilometri pătrați, Antarctica este al cincilea cel mai mare continent de pe planeta noastră și, cu alte cuvinte, este de două ori mai mare decât Australia.

Conform istoriei oficiale, în urmă cu aproximativ 170 de milioane de ani, Antarctica făcea parte din supercontinentul numit Gondwana. Acum 25 de milioane de ani, Antarctica s-a desprins treptat de Gondwana. Experții ne spun că Antarctica a fost odată acoperită de vegetație și plină de viață. Antarctica era situată mai departe spre nord și cunoștea un climat tropical sau temperat, adică acoperit de păduri și locuit de diferite forme de viață. Ce înseamnă asta? Ei bine, având în vedere puținul pe care îl cunoaștem despre viața de pe planeta noastră în trecutul îndepărtat, este posibil ca oamenii să fi trăit pe acest continent și să fi dezvoltat o societate, la fel ca oamenii din Africa, Europa și Asia.

Oficial, prima dată când omenirea a descoperit continentul înghețat a fost în jurul anului 1820. Totuși, această afirmaţie nu e una corectă. În mod ciudat, există numeroase hărți vechi care descriu părți ale Antarcticii fără gheață. Una dintre cele mai controversate hărți este, fără îndoială, cea a amiralului turc Piri Reis, compusă în 1513, şi care descrie exact conturul Antarcticii. Dar cum a fost posibil acest lucru?

Operaţiunea militară secretă HighJump

Între anii 1946 și 1947, SUA a invadat Antarctica într-o operațiune militară denumită „Operațiunea HighJump”. Un documentar foarte interesant numit „Cel de-al Treilea Reich – Operațiunea OZN” pare să pună la îndoială multe lucruri cu privire la Antarctica și unul dintre acele lucruri, pe care documentarul îl dezbate, este acela dacă nu cumva există posibilitatea ca Antarctica să găzduiască numeroase baze subterane secrete.

După colapsul Uniunii Sovietice, în 1991, KGB a scos la lumină mai multe documente clasificate anterior, despre „Operaţiunea HighJump”. Rapoartele de informații obținute de spionii sovietici care au lucrat în Statele Unite au arătat că Marina Americană a trimis numeroase expediții în Antarctica, cu scopuri misterioase.

Operațiunea HighJump, denumită oficial Programul de Dezvoltare Antarctică a Statelor Unite ale Americii 1946-1947, a fost o operațiune a Marinei Americane organizată de către contraamiralul Richard E. Byrd Jr., sub comanda amiralului Richard H. Cruzen. Operațiunea HighJump a început la 26 august 1946 și s-a încheiat la sfârșitul lunii februarie 1947. La ea a participat 4.700 de militari şi civili, 13 nave și 33 de aeronave. Chiar dacă misiunea principală a operațiunilor a fost aceea de „a stabili baza de cercetare Antarctica Little America IV”, unii cred că scopul ei adevărat a fost mult mai misterios decât oricine îşi poate imagina.

Practic, operațiunea HighJump a fost caracterizată de două lucruri: a fost rapidă și a fost extrem de secretă. În timpul ei, amiralul Ramsey a declarat că şeful operațiunilor navale va comunica numai cu alte agenții guvernamentale și că nu vor fi acceptați observatori străini.

Se crede că mai mult de 70 000 de fotografii aeriene au fost făcute în timpul unei perioade de aproximativ 220 de ore de zbor și toate au fost secretizate. Interesant, când amiralul Byrd s-a întors acasă, el a fost chemat la Washington și interogat de serviciile de securitate, înainte de a se întâlni cu Secretarul Apărării, James Forrestal. După aceea, amiralul Byrd a declarat, pe 5 martie 1947, că este imperativ ca Statele Unite să inițieze măsuri de apărare imediate împotriva regiunilor ostile.

Amiralul Byrd a mai făcut o declarație uluitoare: „Obiecte zburătoare care se deplasează de la Polul Sud la Polul Nord cu viteze incredibile reprezintă o nouă amenințare”. Dar cine era acest nou dușman, dat fiind faptul că Germania a suferit o grea înfrângere la sfârşitul celui de-al doilea război mondial? Unii spun că ar fi vorba de armata nazistă care şi-a stabilit baze secrete în Antarctica.

Antarctica rămâne una dintre cele mai izolate și misterioase locuri de pe suprafața planetei noastre

Însă, guvernele lumii continuă să păstreze secretele despre Antarctica. Astăzi, aproximativ 30 de națiuni au stații de cercetare pe acest continent, iar societatea civilă are puține informații despre ceea ce se întâmplă exact pe acolo. Tratatul Antarctic solicită doar cercetare științifică și colaborare fără prezență militară, dar totuși militarii mai vizitează continentul din când în când.

O echipă TV din California a fost dată dispărută în anul 2012 după ce a filmat nişte ruine spectaculoase găsite sub gheţurile din Antarctica! Se pare că militarii americani au găsit filmarea, dar ei neagă aşa ceva…

Voi ce credeţi? Există ceva ciudat legat de Antarctica? Este Antarctica doar un continent izolat şi înghețat? Sau poate există mai mult, așa cum pretind mulți teoreticieni ai conspirației?


Lasă un comentariu