Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

O piatră gigantică misterioasă, cu chip de om, a fost descoperită în jungla amazoniană! Ce monument incredibil!


Imagine: prelucrare proprie

Un nou scurt metraj documentar ne duce într-o călătorie a unui trib amazonian, în teritoriul lor „ascuns”, pentru a face cunoştinţă cu o piatră misterioasă, care ar fi fost sculptată de către popoarele antice. Potrivit lui Handcrafted Films (compania care a produs documentarul intitulat „Reuniunea”), aceasta este prima dată când piatra Rostro Harakbut a fost filmată. Astăzi, întreaga regiune se află în pericol, din cauza tăietorilor ilegali de lemne.

„Au fost trei zile de drumeții dure pentru a ajunge acolo, dar apoi a fost minunat”, a declarat Tom Bewick, manager al Fundaţiei Americane Rainforest, care a participat la această expediţie. „Rostro este un monument extraordinar, și, într-adevăr, se simte că ar fi un paznic al pădurii. Luis și Jaime, principalii protagoniști din film, au fost cu adevărat copleșiţi.”

Ridicându-se deasupra unei cascade și asemănându-se cu fețele de piatră de pe Insula Paștelui (sau chiar cu chipurile din „Stăpânul Inelelor”), acest monument gigant a fost mult timp cunoscut de oamenii Harakbut, care locuiesc în rezervația amazoniană Amarakaeri. Dar ei au păstrat acest secret până acum. Chipul gigant nu a fost studiat de către arheologi, dar populaţia indigenă Harakbut credă că faţa nu este produsul forțelor naturii de-a lungul timpului, ci a fost sculptată de către strămoșii lor antici.

Bewick spune că există un număr de indicii care indică originea artificială a monumentului: „Rostro Harakbut este aşezată perfect, cu vedere spre o vale a unui râu și stă deasupra unei cascade și a unui bazin, care se seamănă cu un amfiteatru. De asemenea, există marcaje peste tot pe Rostro, care indică faptul că acesta a fost spart cu unelte rudimentare.” Dar, cea mai bună dovadă este aceea că roca are o înfăţişare profund umană. E greu de crezut că ploile şi inundaţiile din regiune să fi produs o asemenea înfăţişare umană aproape perfectă! Mai mult decât atât, se pare că există o a doua față pe monument: pe bărbie se observă o pereche de ochi închişi, cu un nas mare proeminent.

Din păcate, acest monument şi întreaga regiune virgină se află în pericol; o companie petrolieră americană, Hunt Oil, vrea să exploateze din rezervaţie o serie de depozite de gaze naturale, stricând astfel echilibrul natural al zonei. Ce păcat!


Lasă un comentariu