Cel mai mare specialist în domeniul limbilor antice, profesorul Harald Haarmann, şochează: „Civilizaţia omenirii s-a născut în Balcani / România!” Cea mai veche scriere din lume, scrierea danubiană, poate fi găsită în „Tăbliţele de la Tartaria”!


civilizatia danubianaHarald Haarmann este un specialist de top în domeniul scrierilor și limbilor antice, fiind profesor asociat la mai multe universităţi din Germania, Japonia şi SUA. El vorbește nouă limbi străine, scriind de-a lungul timpului peste 50 de cărți. O mulțime dintre aceste cărţi au devenit lucrări standard în domeniul limbilor străine.

Potrivit domniei sale, aşa-zisa „scriere a civilizaţiei din zona balcanică a Dunării” (sau „scriere danubiană” pe scurt) este cea mai veche scriere din lume! Cu această teorie, Harald Haarmann poate schimba istoria. El este un om de ştiinţă foarte recunoscut, dar care îşi riscă reputația cu această teorie, pentru că ar zdruncina tot ceea ce este cunoscut în istoria omenirii.

E chiar mai veche decât scrierea sumeriană? Civilizația din zona balcanică a Dunării este una dintre cele mai vechi civilizatii cunoscute în Europa. A existat între 5.500 și 3.500 î.Hr. în Balcani și a acoperit o arie vastă, fiind cuprinsă din nordul Greciei până în Slovacia (de la sud la nord), și din Croația până în România (de la Vest la Est). Precum se observă, această civilizaţie se suprapune în marea ei parte cu vechea civilizaţie a tracilor / geto-dacilor.

Totul a început cu potopul lui Noe și s-a încheiat cu descoperirea aurului. Potopul lui Noe a fost un fenomen extrem de real. Acum 7.000 de ani, de la ultima eră glaciară, nivelului mării a crescut și a inundat o regiune fertilă, care astăzi se numește Marea Neagră. Oamenii din această regiune au fondat noi așezări în Valea Dunării. Oamenii de ştiinţă numesc această societate „civilizația Dunării”. Acest popor a fost primul din istorie care a folosit instrumente de cupru, au trăit în case cu două etaje și au folosit scaunele, în timp ce restul lumii era blocat în mijlocul epocii de piatră. Și tot ei au inventat scrisul. Această cultură a supravieţuit în pace circa 2.000 de ani. Dar apoi, a fost descoperit aurul. Acest lucru a marcat sfârșitulCivilizației Dunării”. Războinicii din stepa rusă au „măturat” această societate acum circa 5.000 de ani. A început epoca de bani și putere.

Mai jos puteţi vedea un mic videoclip, care e, de fapt, un extras după un documentar pe această temă. I-am făcut traducerea după sonor, pe care ulterior am adaptat-o. Iată ce se spune acolo:

scriere antica

* Ar putea aceste semne să schimbe înţelegerea asupra istoriei? Iată, puteţi vedea aici aşa-zisa „scriere danubiană”. Harald Haarmann este cel mai mare specialist în domeniul scrierilor și limbilor antice. Conform domniei sale, aceasta este scrierea cea mai veche din lume, inventată de o civilizaţie care a existat în Balcani în urmă cu 8.000 de ani în urmă.

* Haarmann: „Am studiat scrierea mesopotamiană, cea egipteană şi cea chinezească, şi numai după ce le-am studiat cu atenţie, am ajuns la concluzia că scrierea din sud-estul Europei e cea mai veche”. Ceea ce înseamnă că prima cultură omenească îşi are originea în Balcani. Aşadar, Mesopotamia n-ar mai trebui considerată drept „leagănul civilizaţiei umane”. Vechea civilizaţie a Balcanilor e cu mii de ani mai devreme.

* Tăbliţele de la Tartaria au fost găsite în România şi ele au fost datate în anul 5.500 î.Hr. Haarmann: „Ele au fost datate într-o perioadă când sumerienii nici măcar nu erai conştienţi că vor deveni celebri sumerieni”. O mulţime de artefacte îi susţin teoria. Dar, mai mulţi specialişti în civilizaţia mesopotamiană resping ideea existenţei unei civilizaţii mai timpurii în Europa.

* Haarmann: „Şi eu sunt specialist în civilizaţia mesopotamiană, dar văd lucrurile în perspectivă”. Colegii săi îi spun că aceste semne sunt doar simple… decoraţiuni! Chiar şi aşa, sunt cunoscute circa 700 de caractere, care, aproximativ, sunt egale cu numărul de hieroglife.

* Haarmann: „Colegii mei sunt împotriva acestei teorii, pentru că ar fi prea senzaţional şi pentru că ar zdruncina lumea lor”. Noi trăim într-o lume în care oamenii cred că ştiu totul. Descoperiri noi, care sunt deasupra „învăţăturii oficiale” sunt adesea respinse, înainte de a se purta o discuţie serioasă.

* Haarmann: „Sper să-i pot inspira (…) Sunt atâtea cunoştinţe senzaţionale despre scrierea danubiană şi despre civilizaţia danubiană, încât ele ar trebui să fie luate în considerare, pentru a crea un nou model al civilizaţiilor omeneşti”. Dacă lumea academică îi va accepta teoria sa, Harald Haarmann va găsi un nou răspuns la o întrebare la fel de veche ca umanitatea: „De unde venim?”

 

P.S. Două lucruri vreau să comentez, la final, după toate cele scrise aici:

* Încă o dată se demonstrează faptul că România poate fi leagănul civilizaţiei umane; şi n-o spun eu, şi nici vreun istoric român subiectiv, ci însuşi cea mai mare personalitate din domeniul limbilor vechi ale lumii, Harald Haarmann. Şi asta vine ca o lovitură pentru toţi cei care susţin peste tot că „e o prostie enormă să susţii că în România s-ar fi născut civilizaţia lumii”.

* Îmi plac enorme aceste vorbe din videoclip: „Noi trăim într-o lume în care oamenii cred că ştiu totul. Descoperiri noi, care sunt deasupra „învăţăturii oficiale”, sunt adesea respinse, înainte de a se purta o discuţie serioasă despre ele”. Total adevărate!


Lasă un comentariu