„Zona del Silencio” sau „Zona tăcerii”, un loc misterios din Mexic în care undele radio nu funcţionează! Se spune că zona e vizitată de fiinţe interdimensionale!


Zona del SilencioExistă o serie de locuri „blestemate” pe suprafața planetei noastre. În unele dintre aceste zone au loc perturbări gravitaționale sau atmosferice, care rămân încă neexplicate de știință secolului XXI. Astfel de zone anormale posedă proprietăți care interferează sporadic cu oamenii și cu echipamentele lor.

În Mexic, în sudul statului american Texas, se află o asemenea zonă misterioasă, denumită „Zona del Silencio”, adică „Zona tăcerii”, un teritoriu unde semnalele radio şi TV sunt rapid anihilate. Potrivit lui Dr. Santiago Garcia, cel care a investigat legenda locului, proprietățile neobișnuite din zonă au fost observate încă de la mijlocul secolului al XIX-lea, când fermierii au observat cum „pietre fierbinţi” cădeau în mod obişnuit pe sol, din cerul senin. În anii 1930, Francisco Sarabia, un aviator mexican, a raportat că radioul său a încetat să mai funcționeze atunci când a trecut deasupra lui „Zona del Silencio”.

Totuşi, zona a devenit renumită abia în anul 1970, atunci când o rachetă militară, trasă din baza militară din White Sands, şi-a deviat traiectoria în mod inexplicabil şi s-a îndreptat spre „Zona del Silencio”, unde s-a prăbuşit. Câțiva ani mai târziu, o parte a rachetei Saturn,  utilizată în cadrul proiectului Apollo, s-a prăbuşit în aceeaşi zonă.

Inginerul Harry de la Pena şi-a propus să investigheze zona. El a fost uimit să afle că el şi echipa sa nu pot să comunice prin staţii radio în „Zona del Silencio”, pentru că undele radio nu se pot transmite la viteza şi la frecvenţa obişnuită. Cea mai apropiată comunitate umană, situată la Ceballos, la 40 de km distanţă, nu poate prinde vreun semnal de televiziune! O forţă necunoscută din zonă pare să anuleze toate aceste unde radio-TV. Curios faptul e că „Zona del Silencio” se află situată la nord de Tropicul Racului și la sud de paralela 30, limite în care se situează mai multe anomalii de pe tot globul, printre care şi celebrul Triunghiu al Bermudelor.

Pe 13 octombrie 1975, Ernesto şi Josefina Diaz, un cuplu mexican, s-au dus în zonă cu un pick-up Ford, pentru a colecta mai multe pietre și fosile. Deodată, ei observară că o furtună imensă se îndrepta spre ei. În speranța de a evita să fie prinşi de această furtună, au accelerat cât au putut cu maşina, dar nu suficient de rapid, pentru că au fost până la urmă prinşi din spate de furtună. Ploaia rapidă făcu ca tot nisipul să se transforme într-o adevărată mlaştină, din care cei doi soţi cu greu mai puteau scăpa din noroi, chiar dacă aveau o maşină de teren. Deodată, în mijlocul ploii, două fiinţe se apropie de maşina lor, foarte înalţi şi îmbrăcaţi în impermeabile galbene; cei doi s-au oferit să-i ajute pe soţii panicaţi să scape din mijlocul noroiului. După ce-au făcut asta, Ernesto Diaz a vrut să iasă din pick-up, să le mulţumească celor doi bărbaţi misterioşi, dar aceştia dispăruseră fără urme.

Cei care trec noaptea prin apropierea „Zonei tăcerii” raportează periodic lumini ciudate care îşi schimbă culoarea sau mingi de foc care stau nemişcate şi apoi dispar cu o viteză uluitoare. Pot fi găsite chiar şi urme fizice ale acestor vizite nocturne. De exemplu, un martor care a revenit într-o dimineață la locul unde a văzut luminile misterioase din noaptea precedentă, a constatat că vegetația din acea zonă parcă ar fi luat foc. Zeci de rapoarte similare există în zonă, cu mulţi martori de încredere.

Dr. Santiago Garcia, care şi-a dedicat o mare parte din viața sa la investigarea acestei regiuni anormale, consideră că de vină pentru toate anomaliile constate ar putea fi depozitele uriașe de magnetit existente în zonă, acest minereu de fier fiind responsabil pentru deteriorarea undelor electromagnetice. De asemenea, s-a dovedit că în munţii din apropiere există şi depozite considerabile de uraniu.

În 1976, un vizitator din regiune a făcut prima fotografie a unui OZN aflat în „Zona tăcerii”. Fotografia arată în mod clar un obiect argintiu strălucitor, ce seamănă cu o farfurie zburătoare. Pe de altă parte, fermierii din zonă povestesc că au fost vizitaţi regulat de 3 oameni, cu părul blond şi lung, doi bărbaţi şi o femeie, frumoşi, politicoşi şi bine îmbrăcaţi, care i-au rugat să-şi facă provizii de apă. Când vizitatorii misterioşi au fost întrebaţi de unde vin, ei au zâmbit și au spus că „de sus”. Culmea e faptul că ufologii au strâns mai multe cazuri care arată că aceşti vizitatori blonzi au mai fost observaţi şi în California, dar şi în Franţa, în Pirinei.

Zona del Silencio 2

Şi încă un lucru curios: în zonă s-a prăbuşit un meteorit la sfârșitul anilor 1950. Acest meteorit conținea structuri cristaline care depășeau cu mult vârsta sistemului nostru solar. Cercetătorul Luis Maeda Villalobos a concluzionat că meteoritul conține material la fel de vechi ca Universul: sistemul nostru solar este aproximativ 6 miliarde de ani, în timp ce vârsta meteoritului a fost estimată la 13 miliarde de ani.

Până la urmă „Zona del Silencio” este un teritoriu cu multe enigme, ce greu pot fi desluşite…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock