Englezii vor să ni-l „fure” pe Dracula! Ei spun că acesta e din Anglia, şi nu din Transilvania! Oricum ar fi, e absurd să-l mai identificăm cu Vlad Ţepeş!


DraculaMai ţineţi minte articolul acesta din 2011 (Sârbii cred că Dracula, alias Vlad Ţepeş, e de neam cu ei. Mai auzim multe aberaţii?) în care scriam că sârbii cred că Dracula / Vlad Ţepeş ar fi al lor? Şi asta pentru că personajul Dracula din romanul lui Bram Stoker personajul lui Bram Stoker spunea următoarele: “O mare ruşine s-a abătut asupra poporului meu din Kosovo, în 1389, atunci când steagurile vlahilor şi ungurilor au fost înfrânte de Semilună”. Iar un ziar din Belgrad titra: “De ce romanul Contele Dracula spune ca turcii au cucerit poporul său, atunci când este cunoscut faptul ca turcii au luptat cu sârbii din Kosovo? Acest lucru înseamnă că nobilul medieval roman, care a servit ca sursa de inspiraţie pentru personajul literar contele Dracula, a fost de fapt un sârb”.

Ei bine, nu doar sârbii vor să ni-l „fure” pe Dracula, ci şi englezii. Conform unui articol apărut pe site-ul plymouthherald.co.uk, într-o nouă carte care va apărea anul acesta şi intitulată „Încarnarea lui Dracula: dezgroparea definitivă a lui Dracula”, se afirmă că faimosul vampir n-ar proveni din Transilvania, ci din Anglia, mai exact din comitatul Devon. Citez din articol:

S-a crezut mult timp că personajul celebru băutor de sânge – Dracula – din romanul cu acelaşi titlu publicat de Bram Stoker în 1897, a fost inspirat din Vlad Țepeș – conducătorul Țării Românești din secolul al XV-lea; dar acum, un autor pe Andy Struthers spune că celebrul vampir nu a avut ca sursă viaţa lui Vlad Ţepeş, ci lucrările romancierului Sabine Baring-Gould. Potrivit lui Struthers, lui Stoker i-a venit ideea personajului Dracula, după ce a citit cartea ”Licantropia: studiul vârcolacilor”, precum și după ce a citit povestea cu vampiri „Margery de Quether”.

P.S. În sfârşit, occidentalii îşi dau şi ei seama că Dracula nu poate fi confundat cu Vlad Ţepeş, între cei doi neexistând absolut nicio legătură (e absurd să spui că fostul domnitor român ar fi fost vampir). De fapt, istoricul român Radu Florescu a publicat acum peste 40 de ani, în America şi în Occident, o lucrare în care demonstrează clar că nu se poate face confuzie între Dracula şi Vlad Ţepeş… dar oare câţi l-au citit cu adevărat? Dar, pe de altă parte, indiferent de unde s-a inspirat Bram Stoker în romanul său, el îşi plasează acţiunea în Transilvania, şi nu în Anglia.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock