Enigmele României în atenţia întregii lumi! Pădurea Hoia Baciu, locul cel mai bântuit de pe glob, „Triunghiul Bermudelor” al Transilvaniei!


padurea hoia baciuMă bucur foarte mult atunci când întâlnesc un articol despre misterele din România în presa şi în site-urile din străinătate. Aceasta înseamnă că România începe să fie privită din ce în ce mai mult ca un teritoriu important al misterelor acestor lumi. În octombrie 2014 scriam un articol (Descoperirea secolului XX – peste 80 de giganţi, într-o cetate dacică – a fost ascunsă de autorităţi! Giganţii au venit din Israel şi au trăit în trecut în România?) despre o descoperire importantă – peste 80 de giganţi – ce au fost găsiţi într-o cetate dacică. Acel articol a apărut pe unul din site-urile importante ale lumii din domeniul misterelor istorice, messagetoeagle.com. Acum, am găsit un alt articol despre misterele din România, articol apărut pe un site important din străinătate, theepochtimes.com. Articolul a fost publicat pe 12 noiembrie 2014 şi vorbeşte despre enigmatica pădure Hoia Baciu de lângă Cluj-Napoca. Articolul se numeşte: „Pădurea bântuită a Transilvaniei, cunoscută ca şi „Triunghiul Bermudelor” al României: Hoia Baciu.” Citez din articolul de pe acel site:

Când majoritatea oamenilor aud de Transilvania, primul gând care le vine în minte este Dracula. Dar, dându-l deoparte pe Vlad Ţepeş (persoana care este asimilată lui Dracula), zona plină de peisaje superbe găzduieşte poate cea mai bântuită pădure din lume. Pădurea în cauză este Hoia Baciu, situată în afara orașului Cluj-Napoca, în regiunea istorică a Transilvaniei, România.

Zona a câștigat notorietate în anul 1968, atunci când biologul Alexandru Sift, care se afla într-o expediție științifică în pădure, a fotografiat un disc în formă de OZN. Fotografia a stârnit interesul ufologic al întregii lumi. Cu toate acestea, pădurea nu este recunoscută doar pentru fenomenul ozenistic. Ea este cunoscută ca fiind Triunghiul Bermudelor din Transilvaniaîn rândul comunității de investigaţii paranormale, cum ar fi Dr. Adrian Pătruţ, presedinte al Societății Române de Parapsihologie. Unii experti cred că avem de-a face cu un adevărat Triunghi al Bermudelor românesc. Cu siguranță că zona poate fi numită aşa, ţinând cont de videoclipurile şi fotografiile excepţionale, împreună cu mărturiile cercetătorilor care au studiat zona timp de decenii, a declarat Dr. Adrian Patrut, în cadrul emisiunii Știință și Cunoaștere” (TVR Cluj), în conformitate cu site-ul www.hoiabaciuforest.com.

Vizitatorii vorbesc de un sentiment profund de anxietate prezent în zonă. Mai mult decât atât, cei care s-au aventurat în pădurea misterioasă au prezentat erupții cutanate inexplicabile, zgârieturi, arsuri, și alte simptome, cum ar fi migrene, greață, vărsături și chiar sentimentul de „pierdere a timpului”. Pentru a face lucrurile mai groaznice, unii dintre copacii din pădure sunt răsuciţi și diformi, cum sunt descrise cele din vechile basme. Acest peisaj se adaugă la anxietatea experimentată de vizitatorii care intră aici.

Într-o anumită zonă de pădure, copacii nici nu cresc. Unii anchetatori în paranormal cred că această zonă este deosebit de ridicată în activităţi paranormale. Mulți localnici cred că locul este bântuit și , dacă ei vor intra aici, nu se vor mai întoarce. Într-adevăr, în conformitate cu legendele zonei, pădurea este numită aşa după un păstor local, care, împreună cu cele 200 de oi ale sale, a dispărut în pădure.

Alte legende spun că spiritele sătenilor uciși au fost prinse în pădure și sunt în imposibilitatea de a scăpa de aici. Vizitatorii pădurii aud de multe ori voci umane, şi, uneori, văd capete fără trup, care plutesc în mijlocul copacilor.

Dr. Pătruţ studiază locul din 1970, dar, din păcate, nu ajuns la nicio concluzie privind natura ciudată a acestui loc. În ultimii ani, locul a atras turişti în zonă, care doresc fie întâlniri cu fantome, fie experiențe spirituale.

P.S. Mai multe despre această pădure enigmatică, găsiţi în cadrul articolului următor de pe site-ul Almeea: Misterul padurii Baciu.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO