Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Pentagonul lucrează la o nouă armă uluitoare: drona care „dispare”! S-o vedem şi pe asta…

  •  
  •  
  •  
  •  

drona militaraCe arme sofisticate mai pregăteşte Pentagonul? De-a lungul acestor ani, eu am urmărit mai multe publicaţii militare pentru că mă interesează mult acest subiect: armele sofisticate ale americanilor, dar şi ale altor state (ca Rusia, China sau Iranul). Multe subiecte pe această temă sunt „secrete de stat”, dar unele din ele mai scapă câteodată pe Internet. Iar eu pe aceste din urmă le vânez. Iată, de exemplu, ce-am putut citi în publicaţia The Fiscal Times.com:

Un nou tip de dronă militară ar putea să dispară în întregime în aer după ce şi-a finalizat obiectivele sale. Dronele s-au dovedit a avea un avantaj extrem de important în ultimii ani, în special în timpul operațiunilor din Orientul Mijlociu, furnizând de exemplu materiale medicale esenţiale pentru refugiații care fug din regiunile devastate de război, controlate de forțele extremiste.

Există totuși o slăbiciune majoră în utilizarea acestor aerovehicule: ele pot deveni ținte ușoare, putând ajunge în cele din urmă în mâinile inamicului. Pentru a rezolva această problemă, Pentagonul se află în curs de dezvoltare a unui nou tip de dronă, care va fi programată pentru a se autodistruge după finalizarea misiunii sale, împiedicând astfel pe oricine ar putea pune mâna pe ea.

Numele ei va fi ICARUS (Inbound, Controlled, Air-Releasable, Unrecoverable Systems), aducând astfel aminte de un personaj cu acelaşi nume din mitologia greacă, ale cărui aripi se topeau atunci când zbura prea aproape de Soare. Dar, unul dintre cele mai mari obstacole în crearea noilor drone va fi în găsirea unui mod de a pune în aplicare un mecanism eficient de auto-distrugere, fără a compromite capacitățile de zbor ale vehiculului.

Se pare că drona ICARUS nu va măsura mai mult de trei metri diametru şi va fi capabilă să călătorească până la 150 de kilometri. Programul de dezvoltare se va întinde pe 26 de luni, având un buget estimat de 8 milioane de dolari.


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu