Istoria trebuie rescrisă: celebrul călător Marco Polo a descoperit cu 2 secole mai devreme America, înainte de Cristofor Columb


Marco Polo (n. cca. 1254, Veneția – m. 8 ianuarie 1324, Veneția) a fost un comerciant venețian, care s-a făcut cunoscut prin relatările sale despre o călătorie în China. Cunoscută sub mai multe titluri: „Diversitatea Lumii”, „Cartea Minunilor” sau „Milionul”, lucrarea venețianului Marco Polo este una dintre marile scrieri de călătorie din Evul Mediu și prima care dezvăluie Occidentului european lumea imensă și fabuloasă a Chinei și a Asiei.

Însă, surpriză… se pare că Marco Polo n-a călătorit doar în China şi Asia. O nouă hartă incredibilă ar putea dezvălui faptul că Marco Polo a fost, de fapt, primul european care a descoperit America cu mai mult de două secole înainte de Cristofor Columb (1492). O hartă desenată pe piele de oaie arată ceea ce pare a fi strâmtoarea Bering, Alaska, Insulele Aleutine și coasta de vest a Americii de Nord.

„Harta cu nava” provine dintr-un tezaur de 14 documente care tocmai au fost studiate în profunzime pentru prima dată. Ele au fost găsite în 1930 într-un portbagaj în care a aparținut unui imigrant italian care s-a stabilit în San Jose, California.

Se pare că istoria ar trebui rescrisă…

Sursa: Daily Mail

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock