Aşa cum scriam într-un articol din ianuarie 2014 (Dovezi şocante care arată că Hitler a fugit din Germania la sfârşitul celui de-al doilea război mondial! A fost ajutat de serviciile secrete americane! Incredibil!!), arătam că toate documentele secrete de până acum arată clar că Hitler nu s-ar fi sinucis în 1945, ci a fugit din Germania în America, la bordul unui submarin. Spuneam atunci următoarele:
În Arhivele Naţionale din College Park, există ziarul american militar “The Stars and Stripes” din data de 8 octombrie 1945, în care poate fi găsită o declaraţie şocantă făcută de generalul Dwight D. Eisenhower, atunci comandantul suprem al forţelor aliate: “Există un motiv pentru a crede că Hitler s-ar putea să fie încă în viaţă, conform unei remarci făcute de generalul Eisenhower ziariştilor olandezi. Afirmaţia generalului vine în contradicţie cu alte declaraţii ulterioare ale sale, conform cărora Hitler ar fi mort.” De asemenea, există dovezi conform cărora Hitler a ajuns în Argentina la bordul submarinului german U-530, care a apărut în mod misterios lângă portul Mar del Plata. Un raport al serviciilor secrete a marinei americane, scris pe 18 iulie 1945, de către ataşatul naval din Buenos Aires, care a notificat Washington-ul că are motive să creadă că din submarinul U-530 au coborât Adolf Hitler şi Eva Braun, în sudul Argentinei. O serie de ziare argentiniene vorbesc despre sosirea lui Hitler şi Braun în Argentina, fiind întâmpinaţi de simpatizanţi nazişti şi de marea comunitate germană din America de Sud. Germanii i-au construit Fuhrer-ului o casă, ascunsă undeva în pădurile dese din munţii din apropierea lui Bariloche, pentru ca Hitler să aibă parte de confort şi securitate la bătrâneţe. Hitler s-a mutat în această reşedinţă în iunie 1947.
Alte informaţii vorbesc însă de o altă variantă. Şi anume, aceea că Hitler s-ar fi ascuns în Ecuador (o ţară din America Centrală), sub identitatea de „părintele Krespi”. În 1993, părintele Krespi a murit, se pare, la vârsta de 90 de ani. Mai mult de 2.000 de persoane au participat la funeraliile lui, care au fost marcate printr-o ceremonie rivalizând cu cea a unui rege. El a fost pus să se odihnească într-un mormânt de marmură albă, care este curățat şi astăzi săptămânal și împodobit cu flori în mod constant.
După moartea părintelui Krespi, unele lucruri interesante au fost descoperite la el. „Părintele” a lăsat în urmă o colecţie de artă în valoare de milioane de dolari. Unii au identificat o mare parte din aceasta operă de artă ca aparținând colecției private a lui Adolf Hitler. Hitler a fost un colecționar cunoscut de artă și mare parte din colecția sa privată nu a fost găsită după război; acesta este încă un semn că Hitler a fugit. Martorii spun că imediat după înmormântarea sa, ce a avut loc pe 16 mai 1993, două avioane de marfă au fost încărcate cu toată colecția de artă a părintelui Krespi. Şi nimeni nu ştie unde s-au dus.
Cum s-a ajuns la această identitate între un preot bătrân şi Hitler? În 1981, un militar retras al armatei americane, colonelul Wendell Stephens, a făcut o excursie în Ecuador. În timpul călătoriei sale, a întâlnit un preot într-un oraș mic, numit Cuenca. Preotul se numea „părintele Krespi”, iar colonelul Stephens a fost convins că era, de fapt, Adolf Hitler. Şi-a dat seama după ce a examinat mii de fotografii ale lui Hitler. Colonelul a spus chiar că acest „părinte” deţine o colecţie impresionantă de artă, dar nimeni nu l-a ascultat în acele timpuri.
Trecutul „părintelui” Krespi a fost, de asemenea, unul misterios. Krespi susținea că provenea dintr-o familie austriaco-italiană din nordul Italiei. El ar fi venit la Vatican în toamna lui 1943. Acolo, el ar fi absolvit seminarul, iar apoi ar fi fost hirotonit ca preot. Ulterior, lui Krespi i s-ar fi dat poziția de curator de artă pentru Vatican, o poziție mult prea mare pentru rangul său. Poziția sa l-a făcut responsabil pentru catalogarea unei colecții de artă, în valoare de miliarde de dolari.
În 1956, Krespi ar fi fost trimis ca şi preot în orașul Cuence din Ecuador. Acesta era un oraș cunoscut pentru „vânătorii de naziști”, pentru că aici s-ar fi ascuns mai mulţi naziști de rang înalt ce au scăpat din Germania. Acolo, părintele Krespi a trăit o viață retrasă, oferind bani localnicilor pentru a-şi proteja misiunea. Localnicii au declarat totuşi că mai mulţi germani l-au vizitat pe preot de-a lungul timpului.
A fost oare Hitler deghizat sub părintele Krespi?