Americanii sunt îngrijoraţi întrucât China a lansat un „obiect spaţial misterios” în jurul Pământului! Oare ce-o fi? Un sistem „anti-spaţial” avansat?


satelit chinezescDepartamentul Apărării al Statelor Unite a tras un semnal de alarmă privind programul spaţial „distructiv” al Chinei, scrie site-ul Times of India, într-un articol publicat pe 11 mai 2015.

Lansat pe 8 mai 2015, raportul anual al Departamentului Apărării către Congresul SUA conţine un capitol intitulat „Evoluții militare și de securitate al Republicii Populare Chineze în 2015”, în care se vorbește despre un „obiect misterios” pe care Beijing-ul l-a lansat în spațiu pe o traiectorie balistică, având un vârf de altitudine de 30.000 km deasupra Pământului. Această traiectorie a luat aproape o orbită geostaționară, în care multe națiuni ale lumii îşi mențin sateliţii de comunicații. „Obiectul” spaţial chinezesc a reintrat în orbita Pământului la 9,5 ore de la lansare. Oficialii militari americani nu au reușit să-l identifice: „Profilul de lansare nu a fost în concordanță cu vehicule tradiționale de lansare în spațiu, cu rachetele balistice sau cu lansările de rachete utilizate pentru cercetări științifice. S-ar putea, totuși, să fi fost un test al unei tehnologii anti-spaţiale”.

Raportul american continuă: „China continuă să dezvolte o varietate de capabilități destinate să limiteze sau să împiedice utilizarea vehiculele spaţiale lansate de ţările adverse. Dezvoltarea continuă a tehnologiilor spațiale distructive ale Chinei reprezintă o amenințare la adresa tuturor națiunilor pașnice.”

P.S. Nu ştiu ce fel de obiect „misterios” a lansat China în spaţiu, dar mă distrează atitudinea oficialilor militari americani. Începând cu anii 80, de când a fost lansat programul spaţial militar „Războiul stelelor”, SUA a lansat o mulţime de arme şi vehicule spaţiale, cu scop militar. Şi americanii îndrăznesc să acuze China că ar reprezenta o „ameninţare la adresa naţiunilor paşnice”!?? Dar ei ce fac? Sau spaţiul din jurul Terrei e proprietate americană şi numai ei au voie să facă experiemente militare spaţiale?


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock