DARPA, agenţia guvernului american pentru cercetări avansate, studiază „cristalele timpului”. Pentru ce?


În anul 2017, pe Internet aţi întâlnit probabil de mai multe ori noţiunea de „cristalele timpului”, poate cea mai ezoterică poveste ştiinţifică din anul trecut. Chiar dacă ați înțeles cum funcționează, este posibil să nu fi înţeles scopul lor.

Cristalele de timp, adică sisteme de atomi care îşi mențin un comportament periodic, în prezența unui impuls electromagnetic suplimentar, au atras acum interesul unei agenții guvernamentale bine finanțate: DARPA (Defence Advanced Research Projects Agency), adică Agenţia pentru Proiecte Avansate în Apărare a SUA. DARPA a anunțat un nou program pentru finanțarea cercetării asupra acestor sisteme (DRINQS – Driven and Noquilibrium Quantum Systems).

„Aplicațiile ar putea privi ceasurile atomice, unde aveți un ansamblu de atomi care vibrează pentru a extrage informațiile despre timp”, a declarat Ale Lukaszew, manager de program DARPA pentru științele apărării. „S-ar putea să existe aplicații legate de măsurarea lucrurilor cu sensibilitate deosebită a timpului, dar și în domeniul câmpurilor magnetice. Nu multe dintre aceste aplicații sunt deschise pentru discuţii”. Cu alte cuvinte, tehnologia militară bazată pe cristal este clasificată.

În ciuda numelui lor, cristalele de timp sunt relativ ușor de înțeles. Acestea sunt structuri fizice care se mişcă într-un model care se repetă, fără energie şi fără ca acestea să se oprească vreodată. Spre deosebire de ceasuri sau alte obiecte, cristalele timpului îşi dobândesc mişcarea nu din energia înmagazinată, ci din încălcarea simetriei timpului, activându-se astfel o formă specială de mişcare perpetuă.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): gizmodo.com

P.S. Cine ştie la ce aplicaţii militare secrete se folosesc aceste cristale ale timpului…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO