Oamenii de ştiinţă sunt extaziaţi: au găsit posibile semne de viaţă într-un nor interstelar din centrul galaxiei noastre! Ei încă mai cred că viaţa a apărut „spontan” în tot Universul…


nor interstelarIată ce ştire am găsit pe bbc.com:

Oamenii de ştiinţă au descoperit începuturile chimiei purtătoare de viaţă chiar în centrul galaxiei. Cianura de izopropil a fost detectată într-un nor stelar aflat la 27.000 de ani-lumină de Pământ. Structura sa de carbon este mai apropiată de moleculele organice complexe ale vieții decât alte descoperiri anterioare din spațiul interstelar. Descoperirea sugereazăelementele constitutive ale vietii pot fi larg răspândite în galaxia noastră.

Diferite molecule organice au fost descoperite anterior în spațiul interstelar, dar cianura de izopropil este prima substanţă care are o structură de carbon ramificată. Această structură ramificată este importantă, deoarece arată spațiul interstelar ar putea fi la originea unor molecule ramificate mai complexe, cum ar fi aminoacizii, care sunt necesari pentru viaţa de pe Pământ.

Dr. Arnaud Belloche de la Institutul Max Planck pentru Radio Astronomie este autorul principal al cercetării, care apare în revista „Science”. Aminoacizii de pe Pământ sunt elementele constitutive ale proteinelor, iar proteinele sunt foarte importante pentru viață așa cum o știm. Întrebarea care se pune este următoarea:Există viață în altă parte în galaxie?”

Molecula de cianură de izopropil a fost detectată într-un nor uriaș de gaz, numit Sagittarius B2, o regiune activă în curs de formare, aflată în centrul Căii Lactee. Odată ce stelele se nasc în norul stelar, granulele microscopice de praf sunt încălzite. Reacțiile chimice de pe suprafața granulelor de praf permit moleculelor complexecum ar fi cianura de izopropil – să se formeze. Moleculele emit radiaţii, care au fost detectate de cele 20 de telescoape de 12m de la Complexul ALMA din Chile.

Oamenii de ştiinţă speră să găsească aminoacizi în afara sistemului solar, căci dacă s-ar putea demonstra că ei ar fi larg răspândiţi în întreaga galaxie, atunci s-ar demonstra că şi viaţa este larg răspândită.

P.S. Această ştire mă amuză şi să vă spun de ce. Să presupunem prin absurd că teoria actuală a oamenilor de ştiinţă privind evoluţia vieţii ar fi adevărată (eu nu cred în ea, dar haideţi să-i dăm o şansă). Să presupunem că la originea vieţii ar fi stat nişte molecule, iar acestea, prin evoluţie de sute de milioane de ani, ar fi creat omul, aşa cum suntem noi astăzi. Dacă s-a întâmplat astfel, atunci am avut un noroc formidabil. Oameni buni, la originea vieţii pe Pământ s-ar fi putut afla o serie de evenimente care s-au produs în mod aleatoriu, dar şansele ca un asemenea scenariu să se mai producă în altă parte din Univers sunt egale cu zero! Adică, ce vreau să spun: dacă acceptăm teoria evoluţionistă a apariţiei vieţii pe Pământ, ea nu s-ar mai putea reproduce în altă parte în Univers (noi am avut un noroc chior!)… sau putem accepta că viaţa e răspândită şi în alte sisteme solare şi galaxii, dar ea e creaţia unei „Fiinţe Superioare” şi nu a apărut aleatoriu. Vă invit să recitiţi un articol bine documentat pe această temă, pe care l-am publicat în 2011: Ateismul se înşeală amarnic: viaţa e prea complexă pentru a nu fi creată de o “Inteligenţă Superioară”. Citez din el:

* Profesorul Richard Dawkins, unul dintre principalii promotori ai ateismului, recunoştea şi el, într-un moment de sinceritate că: “Am văzut că fiinţele vii sunt prea minunat “construite” pentru a ajunge la existenţă din întâmplare”. Astfel, chiar şi cel mai fervent dintre ateişti recunoaşte că “planul”, “construcţia” se află la baza creării Universului şi a vieţii, deşi nu vrea să recunoască existenţa Constructorului sau a Planificatorului.

* Oamenii de ştiinţă au descoperit că în interiorul unei celule se află mii de “maşinini biochimice”. Toate aceste “maşini” trebuie să lucreze simultan, căci altfel celula nu ar putea funcţiona. Lucruri care se credeau a fi simple mecanisme, s-au dovedit a fi extrem de complicate. Din moment ce viaţa s-a clădit pe aceste “maşini”, ideea apariţiei spontane a vieţii şi evoluţiei naturale este absolut ridicolă. Biochimistul Dr. Michael Behe explică: “În interiorul celulelor se află sisteme de o complexitate incredibilă. Concluzia conform căreia viaţa a fost creată de o inteligenţă este una şocantă pentru secolul în care trăim, în care am fost obişnuiţi cu ideea că viaţa este rezultatul simplu al legilor naturale”.

* Dr. Werner Gitt, directorul Institului Federal German de Fizică şi Tehnologie, spune că în mod clar ştiinţa este sigură de faptul că informaţiile nu pot apărea întâmplător din haos. Pentru a se produce informaţii, e nevoie de mai multe informaţii şi, în final, informaţiile reprezintă rezultatul unei inteligenţe: “Un sistem de cod este întotdeauna rezultatul unui proces mental (necesită o inteligenţă sau un inventator). Trebuie subliniat faptul că materia nu poate să genereze un asemenea cod. Toate experienţele indică faptul că e nevoie de o gândire, care este exercitată voluntar prin liberă voinţă, cogniţie şi creativitate (…) Nu există niciun proces natural prin care materia să dea naştere la informaţii, şi niciun proces fizic sau fenomen material cunoscut care să poată face acest lucru”. Astfel, de aici putem deduce că uriaşa cantitate de informaţii din fiinţele vii trebuie să fi provenit dintr-o inteligenţă, care este cu mult superioară inteligenţei noastre. 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock