Cum a ajuns o femeie din anul 2025 în anul 1898 în New York? Enigma „călătoarei în timp”…


Despre așa-zişi „călători în timp” am scris o mulţime pe acest site. De exemplu, în mai 2018 în acest articol – Un presupus călător în timp din anul 2172 ne dezvăluie cum a fost inventată maşina timpului în zilele noastre, de către guvernele SUA şi Canadei – vorbeam despre un călător în timp care pretindea că „maşina timpului” ar fi fost inventată în zilele noastre de guvernele SUA şi Canada.

Dar, poate cel mai faimos „călător în timp” este John Titor, care se presupune că ar fi venit din anul 2036 şi care a descris o „maşină a timpului” care se deplasa în timp maxim 60 de ani (vedeţi mai multe în cadrul acestui articol: Iată maşina timpului folosită de celebrul călător în timp John Titor, tipul care susţinea că este din viitor, din anul 2036! Maşina lui se putea deplasa în timp maxim 60 de ani!).

Acum, voi vorbi de o altă legendă urbană a călătoriei în timp, şi anume Alexandria Alexis, care se presupune că ar fi călătorit în trecut, în era victoriană, dispărând în Anul Nou 1899.

Legenda urbană este următoarea:

„Călătoria în timp va fi inventată în anul 2025. De unde știm? Pentru că acesta este anul din care această doamnă încântătoare a pretins că provine. În anul 1898, Alexandria Alexis ar fi apărut „de nicăieri” în societatea new-yorkeză. Unii au susținut că era nebună, dar în ajunul Anului Nou din 1899, ea pur și simplu a dispărut… ”

Verdict: Fals! Cu toate acestea, povestea are un element interesant, şi anume poza realizată de fotograful Napoleon Sarony, care a fost probabil luată între 1866-1871, şi care arată o femeie foarte frumoasă (Alexandria Alexis!?) Însă, acest lucru nu este legat de afirmația din legendă că femeia din fotografie ar fi călătorit în anul 1898. Sau ea a mai călătorit odată între 1866 şi 1871, când a fost fotografiată!?


Lasă un comentariu