Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Corporaţia Monsanto trebuie să plătească 289 de milioane de dolari unui bărbat care a folosit un erbicid cancerigen – a decis un juriu din San Francisco


Gigantul petrochimic şi agricol Monsanto a fost găsit vinovat de un juriu din Statele Unite pentru că nu a avertizat în mod corespunzător că produsele sale Roundup and Ranger pot cauza cancer.

Din 2012 până în 2015, Johnson a fost îngrijitor al școlii Benicia din California, unde a aplicat în mod regulat erbicidul Roundup de la Monsanto. În 2014, bărbatul a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin (NHL), susținând că Monsanto a ascuns în mod conștient faţă de consumatori efectele cancerigene ale produsului. Pentru aceasta, el a dat în judecată gigantul american.

Johnson a spus că a urmat cu stricteţe eticheta produsului și că a folosit echipamente de protecție în timp ce a pulverizat erbicidul. Dar, pe etichetele de la Ranger sau Roundup nu există niciun avertisment că ar avea riscul producerii de cancer, ceea ce înseamnă că Monsanto a pus deasupra profitul în dauna sănătăţii oamenilor. Johnson s-a udat cu erbicidul RangerPro atunci când pulverizatorul a funcționat defectuos. Glifosatul i-a penetrat costumul său de protecție și i-a înmuiat pielea, provocând sau exacerbând cancerul.

Monsanto a știut despre pericole și le-a ascuns autorităților de reglementare, precum și publicului. Există mai multe studii care indică faptul că ingredientul activ din erbicidele Monsanto, o substanță chimică numită glifosat, poate duce la NHL precum şi la alte boli grave. Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului (IARC) a clasificat glifosatul ca un produs cancerigen în 2015.

Johnson era sănătos și activ înainte de a primit diagnosticul de cancer în august 2014. Într-o depoziție în faţa juraţilor, medic curant al lui Johnson a mărturisit că mai mult de 80% din corpul său era acoperit de leziuni.

Dar, pe 10 august 2018, juriul din San Francisco i-a oferit lui Johnson 289.200.000 de dolari drept daune economice și non-economice, aceasta fiind o decizie de referință pentru mii de alte persoane care pot da în judecată Monsanto pentru aceleași motive. Juriul a constatat în unanimitate că erbicidul Monsanto Roundup a fost cauza pentru care domnul Johnson a dezvoltat NHL, iar Monsanto nu a reușit să avertizeze asupra acestui pericol sever pentru sănătate.


Lasă un comentariu