Un proiect utopic? Podul de aproape 30 de km, peste Marea Roşie, care ar lega Africa de Peninsula Arabică


Poate una dintre cele mai incredibile şi mai futuristice proiecte care s-ar putea realiza în anii următori ar fi „Podul coarnelor”, un pod propus care să lege Africa de Peninsula Arabică peste Marea Roşie. Mai bine zis, ea ar lega extremitatea estică a micului stat Djibouti (situat în Africa) de extremitatea vestică a statului Yemen (situată în Peninsula Arabică).

Proiectul propus ar putea avea șase benzi de circulaţie pentru vehicule și o cale ferată pentru trenuri. Construcția podului a fost propusă în anii 90 de Tarek Bin Laden Construction, care este deținută de fratele celebrului terorist Osama bin Laden.

Criticii şi-au exprimat pesimismul asupra construcției podului de 28,5 kilometri lungime, care inițial a fost estimat la 70 de miliarde de dolari, datorită costului său ridicat de realizare și a locației aleasă, care este o zonă predispusă la cutremure. În 2008, Dileuta Mohamed Dileita, prim-ministrul statului Djibouti, a negat implicarea guvernului său în construcţia podului.

Totuşi, o ştire din anul 2011 de pe site-ul hiiraan.com vorbeşte despre faptul că acest pod va fi realizat de către o companie din Dubai, Noor City Development Corporation din Dubai, va costa 20 de miliarde de dolari şi va fi inaugurat în anul 2020. Aceeaşi companie din Dubai va construi și două orașe numite Al Noor (Oraşul Luminii) pe ambele maluri ale podului. Există, de asemenea, planuri de construire a unui aeroport și a unei rețele extinse de drumuri care să ducă din Yemen până în Dubai.

Cum n-am m-ai auzit nimic despre acest proiect, e posibil ca el să fie totuşi doar o simplă utopie…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock