Cercetătorii demonstrează că creierul funcţionează ca un „computer cuantic” în dimensiunile 5-8! Gravitaţia cuantică generează conştiinţa!


minte dimensiuneÎntr-un articol foarte interesant din Revista Interdisciplinară de Neuroştiinţă şi Fizică Cuantică (de pe site-ul neuroquantology.com), aflăm un lucru foarte interesant, şi anume că există cercetători care consideră conştiinţa ca produsul gravitaţiei cuantice, ce operează în dimensiuni superioare decât dimensiunea a 4-a în care ne aflăm. Citez câteva fragmente din lucrare:

Creierul, în mod tradiţional, a fost văzut ca o maşină deterministă, unde anumite intrări (input-uri) oferă anumite ieșiri (output-uri). Cu toate acestea, se pare că nu acesta este tot adevărul. Marea importanţă a intrărilor iniţiale sugerează faptul că creierul lucrează în tărâmul haosului, cu mici schimbări în intrările iniţiale, conducând la producerea de „atractori” ciudaţi. Acest lucru ar putea, de asemenea, fi reflectat în structura fizică a creierului, care ar putea fi, de asemenea, una fractală.

Datele din electrocefalogramă este un loc bun de privit pentru a înţelege schemele haosului din creier, din moment ce există mostre de milioane de neuroni care lucrează simultan. Câteva studii au ajuns la o dimensiune fractală situată între 5 şi 8 pentru datele electrocefalogramei umane. Acest lucru sugerează faptul că creierul operează la o dimensiune mai înaltă decât cele 4 dimensiuni ale spaţiului-timpului tradiţional. Aceste dimensiuni suplimentare arată faptul că gravitaţia cuantică ar putea juca un rol în generarea conştiinţei.

S-a sugerat că veriga lipsă în înțelegerea noastră asupra conștiinței este asemănătoare cu veriga lipsă dintre lumea „submicroscopică” a fizicii cuantice și macro-lumea fizicii clasice. Un cercetător pe nume Penrose susține că această legătură este la fel ca veriga lipsă între teoria cuantică și teoria relativității generale a lui Einstein, sau „gravitația cuantică”. Unii au propus că gravitația cuantică include şi o a cincea dimensiune. Există şi alte teorii ale gravitației cuantice în care sunt incluse mai mult de 5 dimensiuni. Astfel, conștiința, având mai mult de patru dimensiuni, poate reflecta natura de bază a Universului, inclusiv extradimensiunea sau dimensiunile gravitaţiei cuantice.


Lasă un comentariu