Alertă maximă la Moscova! Metropola de 12 milioane de locuitori a fost invadată de un miros ciudat de sulf! S-au deschis „porţile iadului” sau se trezeşte la viaţă un străvechi vulcan ucigaş?


oras vulcanPe 10 noiembrie 2014, Yahoo News publica o ştire intitulată „S-au deschis porţile iadului în Moscova? Se întreabă nasurile ruşilor”. Citez din articol:

Un miros neplăcut a invadat capitala rusă pe tot parcursul zilei de luni, 10 noiembrie. Autorităţile moscovite au primit o serie de plângeri de la locuitori, pentru a localiza sursa acestui miros. Mulţi au glumit spunând că „porţile iadului” s-au deschis într-un oraş de 12 milioane de persoane. Locuitorii din Moscova s-au trezit luni dimineaţa cu un miros neplăcut de sulf, hidrogen sulfurat și produse petroliere. Concentrația de hidrogen sulfit a depăşit puţin valorile maxime, în timp ce dioxidul de sulf a fost în limitele normale.

„Mirosul de hidrogen sulfurat nu este periculos”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Situaţii de Urgenţă. Toxicolog-șef al Moscovei, Iuri Ostapenko, de asemenea, a încercat să calmeze temerile. „Mirosul este mai degrabă neplăcut decât periculos”, a spus el, vorbind la radio. „Este un lucru neplăcut, dar nu are sens să vă faceți griji, că nu vă veţi îmbolnăvi.”

De luni seara, mirosul a mai dispărut, dar misterul s-a adâncit atunci când autoritățile au spus că de vină ar fi o rafinărie de petrol aflată în apropierea Moscovei, însă proprietarul ei a negat orice probleme.

„S-au deschis porțile iadului la Moscova?” s-a întrebat un rus pe Twitter, scriind sub pseudonimul Yurii Eagle. „Permiteți-mi să vă reamintesc că în filmul „Interstellar”, de asemenea, apocalipsa începe cu un miros de fum şi praf”, a spus un alt utilizator Twitter, referindu-se la un noul film de science-fiction care prezintă un viitor apocaliptic pe Pământ.

În 2010, pe fondul valului de caldură, un fum nociv a învăluit Moscova, ca urmare a incendiilor din afara capitalei Rusiei. Fumul s-a strecurat în apartamente, birouri, magazine și chiar în metroul subteran din Moscova, obligându-i pe ruși să poarte măști chirurgicale.

P.S. Ce nu spune acest articol de pe Yahoo News e faptul că mirosul de sulf ar putea indica şi prezenţa unui vulcan în subteran. Interesant e faptul că într-un articol publicat în 2009 (sper să nu fie o farsă!) pe site-ul englishrussia.com se vorbeşte de eventuala prezenţă a unui vulcan „adormit” sub Moscova. Citez din acea ştire:

„Orasul Moscova se află situat pe un străvechi vulcan gigantic, spune om de știință. Noi numim adesea Moscova „oraşul celor șapte coline” (ca şi Roma sau alte orașe), dar puțini știu că cele șapte dealuri reprezintă, de fapt, structura unui străvechi vulcan. Nu contează că aceasta nu mai este activ de mii de ani, pentru că gazele din centrul Pământului vin la suprafață prin acest vulcan străvechi, iar acestea provoacă cutremure la suprafață și prăbuşirea unor drumuri și clădiri din Moscova. Și există încă o șansă ca vulcanul să se poată trezi într-o bună zi. În acest caz, tot orașul va fi îngropat”.

Este ameninţat oraşul Moscova de această catastrofă naturală?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO