Iată fiinţa cea mai bătrână din lume! El este Jonathan, o broască-ţestoasă gigant, ce are aproape 200 de ani! Şi va mai trăi mult timp de acum înainte!


JonathanŞtiţi care este cel mai bătrân animal de pe planetă? O broască ţestoasă care are venerabila vârstă de 183 de ani, scrie National Geographic. Adică, peste 17 ani, broasca va face 2 secole de viaţă!

În ciuda faptului că are aproape două secole, broasca ţestoasă gigant, specia Aldabra, pe nume Jonathan, se ţine încă bine pe picioare. Reptila bicentenară, a cărei rude pot fi găsite pe o insulă exterioară a Insulelor Seychelles, lângă Madagascar, a petrecut cea mai mare parte a vieții sale pe insula Sfânta Elena din Atlanticul de Sud. Istoricii cred că ea a fost adusă acolo în 1882, ca şi cadou pentru guvernatorul britanic din acele vremuri.

Din păcate, doar câteva broaşte-ţestoase gigant Aldabra se mai găsesc astăzi în lume, cele mai multe dintre ele fiind prinse şi omorâte de vânători în timpul secolelor 18 si 19. Astăzi, această specie este considerată a fi în pericol de dispariție și se fac mari eforturi pentru ca să se păstreze cele câteva exemplare care se mai găsesc în viaţă.

Cât priveşte Jonathan, nu se ştie câţi ani mai are de trăit, dar există mari şanse ca el să supravieţuiască mulţi ani în continuare. Există chiar posibilitatea ca el să trăiască mai mult decât noi, oamenii, care existăm astăzi.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO