Oamenii cu două irisuri sau două pupile într-un singur ochi sunt demoni sau extratereştri?


doua irisuriPozele din acest articol, dar şi ceea ce vă voi povesti mai jos s-ar putea să vă sperie puţin, dar nu aveţi de ce. Există explicaţii medicale ştiinţifice… O să vă întrebaţi:”Ce naiba caută două irisuri într-un ochi? Şi două pupile? Nu cumva e un Photoshop?” Nu ştiu dacă poza e reală, dar, într-adevăr, există o afecţiune extrem de rară denumită „Pupula Duplex”; este denumirea în latină, în traducere însemnând „pupilă dublă”. O afecţiune asemănătoare în literatura medicală se mai numeşte şi „policoria”; dar mai este cunoscută şi ca „ochiul răului” sau „iris dublu”. Se pare că este o afecţiune în care o persoană dezvoltă două irisuri, două cornee şi două retine, pe fiecare din cei doi globi oculari. Totul nu reprezintă altceva decât o mutaţie în interiorul irisului.

Afecţiunea este atât de rară, încât în lume se cunosc doar câteva cazuri de personalităţi istorice faimoase care s-au născut cu irisuri duble. Am putea aminti aici cazul celebrului împărat chinez Li Ch’ung.

Ar fi interesant de aflat cum vede o persoană afectată de o asemenea afecţiune… Dublu? Vede mai bine sau mai rău? Percepe lucrurile mai pătrunzător, decât noi, restul oamenilor? Atâta doar să ştiţi: deşi pare la prima vedere înfiorător, să ştiţi că dacă veţi întâlni o asemenea persoană în faţa voastră, aceasta nu este nici extraterestru şi nici demon…

doua pupile

 


Lasă un comentariu