Un raport şocant al informaticienilor: maşina Uber condusă de un robot, care a lovit mortal o femeie, a văzut obstacolul, dar a ales să nu oprească! Încă o dovadă a SkyNet-ului malefic?


La sfîrșitul lui martie 2018, o știre șocantă făcea înconjurul lumii: un accident mortal (soldat cu o victimă) care a fost realizat de o maşină autonomă (care se conduce singură, fără şofer) în statul Arizona (SUA). Vehiculul robotizat aparţinea companiei Uber; aceasta, împreună cu General Motors şi Toyota au cerut autorităţilor licenţe pentru a scoate pe străzi autoturisme care se conduc singure.

Așa cum am scris în articolul din 27 martie 2018 – Accidentul mortal cu o maşină autonomă Uber: un alt semn al trezirii inteligenţei artificiale malefice “SkyNet”? – mă întrebam atunci dacă nu cumva se activează uşor inteligenţa artificială malefică Skynet, pentru a face distrugeri şi a omorî oameni, aşa cum am explicat într-un articol din ianuarie 2018 intitulat “În noaptea de Anul Nou, 1400 de maşini sunt distruse simultan într-un incendiu din Liverpool… S-a trezit “SkyNet”, o inteligenţă artificială malefică?”

Aşadar, a detectat sau nu programul Inteligenţei Artificiale (AI Software, în limba engleză), obiectul/femeia din fața sa? Și dacă da, de ce nu l-a evitat?

Iată că acum, într-un articol publicat în revista „Futurism”, într-un raport exclusiv făcut de către departamentul de tehnologie „The Information” avem un răspuns. Astfel, software-ul AI a relatat că „a decis” să ignore obiectul din fața sa, decizia conducând la accident. Adică, softul AI, a „văzut-o” pe femeie dar a luat decizia că „nu e nevoie să reacționeze imediat”.

Raportul precizează că, pentru a remedia un număr impresionant de „fals pozitive” – ​​obstacole în calea care nu prezintă nicio amenințare reală, cum ar fi o bucată de carton – pragul software-ului lui Uber a fost „reglat” atât de scăzut încât chiar și o femeie matură aflată pe o bicicletă nu a declanșat un răspuns imediat.

Dar dacă informația e corectă, aceasta este o veste destul de proastă pentru industrie în ansamblu. De fapt, în ceea ce privește tehnologia autoturismelor, este o veste foarte proastă: software-ul de la bord a văzut femeia care traversează drumul dar a decis să nu ia măsuri.

Revin iarăşi la ipoteza mea iniţială: AI / „Skynet” nu este deja treaz, fiind o entitate malefică?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock