De ce un miliardar, fondatorul PayPal, este interesat în reînvierea mamuţilor, specii dispărute de mii de ani?


Profesorul George Church de la Universitatea din Harvard și echipa sa lucrează pentru a readuce înapoi speciile dispărute de pe Terra, printre care şi mamuţii. Ei vor produce mai întâi un „mammofant” – o încrucişare între un elefant modern și un mamut, care va poseda unele din trăsăturile fizice ale ambelor specii.

Pentru a realiza acest lucru, cercetătorii îşi propun să se împerecheze în genele asociate anumite trăsături de mamuţi, cum ar fi părul lung, grăsimile subcutanate şi sângele adaptat climatului rece.

Acum, potrivit unei noi cărți a lui Ben Mezrich, intitulată „Lânosul: povestea adevărată în căutarea renaşterii uneia dintre cele mai iscusite creaturi ale istoriei”, eforturile oamenilor de ştiinţă sunt ajutate şi de fondatorul PayPal, Pete Thiel, care a contribuit cu 100.000 de dolari la proiect în anul 2015. În prezent, se crede că un mamut viu ar putea fi creat în următorii zece ani.

Totuşi, nu oricine este entuziasmat de perspectiva reînvierii unei specii dispărute. „Propunerea de reînviere a mamuților ridică o mare problemă etică: mamutul era un animal social, așa cum este și elefantul asiatic modern”, a declarat Matthew Cobb, profesor de zoologie la Universitatea din Manchester. „Ce se va întâmpla când se va naște hibridul elefant-mamut?”

Sursa (traducerea şi adaptarea): techtimes.com/articles/210876/20170630/woolly-mammoth-resurrection-project-paypal-founder-peter-thiel-funds-effort-to-bring-back-extinct-ice-age-animal.htm

P.S. Eu, însă, mă întreb altceva: de ce-ar fi interesat un miliardar, cum este fondatorul PayPal, în a reînvia mamuţii? Cred că e vorba de altceva aici…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock