Cele mai misterioase pietre căzute din cer pe Pământ


Pietrele misterioase, căzute pe Pământ, erau numite de cei din vechime „pietre de fulger” sau „pietre însufleţite”. Li se atribuia proprietatea de a „înota în apă în sunet de trompetă” sau aceea, şi mai miraculoasă, de a intra în pământ imediat ce erau pronunţate nume spurcate. Se spunea că în ele se aflau zei şi, din această cauză, erau păstrate în temple sau li se aduceau, acolo unde se aflau, onoruri divine.

Iată cei mai celebri aeroliţi din lume:

* Pietrele negre din Templul Soarelui din insula de pe lacul Titicaca, în Bolivia-Peru. Aceste pietre ar fi fost aduse de Orejona, mama oamenilor, venită de pe planeta Venus.

* Piatra sfântă a musulmanilor Kabba de la Mecca, adusă din cer de îngeri.

* Piatra lui Apollo, neagră, tare, grea, care se crede a fi un aerolit. Helenius, fiul lui Priam şi celebru ghicitor grec, deţinea, se spune, cunoaşterea adevărului prin magia unei pietre dăruită de Apollo. Conform legendei, Helenius, ca să obţină oracolul zeilor, agita piatra deasupra capului, recitând invocaţii. Atunci piatra vorbea cu un glas ciudat, înăbuşit, plăpând, anunţând viitorul.

* Piatra Cybelei de pe Muntele Ida (Frigia, la est de vechea Troie). Masă de fier care se crede a fi un aerolit.

* Piatra Dianei de la Efes. Conform tradiţiei, statuia zeiţei şi pietrele din templu ar fi căzut din cer. Se celebrează cultul Dianei-Artemis, adică, al stelei Venus şi nu al Lunii, aşa cum s-a pretins. Diana (diano = steaua dimineţii) era sora lui Apollo, care el însuşi era Gwyon şi Bel-Heol al celţilor, Hermes al egiptenilor.

* Ancyle al romanilor, masă de fier meteorică căzută din cer în timpul domniei lui Numa Pompilius (pe la 700 î.Hr.). După o profeţie a Cărţilor Sibiline, pierderea sa avea să anunţe căderea Romei.

* Piatra din Argos, căzută în 465 î. Hr., în provincia Tracia, l-a făcut să creadă pe filozoful Anaxagoras că bolta cerească era alcătuită ca un zid de piatră, care pierdea uneori o parte din el.

* Elagabal din Emesa, Siria. Era o piatră neagră şi conică, numită „Elagabal”, pe care o adorau fenicienii. Varius Avitus Bassianus şi-a împrumutat de la ea numele de împărat, Heliogabal, în amintirea templului unde, se spune, era venerat Soarele. Şi aici a avut loc, în mod voit, o falsă identificare. Piatra din Emesa nu era legată de cultul Soarelui (Elah Gabala), ci de un cult necunoscut, probabil cel consacrat Asimei, divinitate a oraşului Hamath aflat în apropiere.

Pe lângă aceşti aeroliţi celebri – sau poate în legătură directă cu ei – se cuvine să amintim munţii magnetici, al căror fier puţin oxidat, de un negru strălucitor, compact, are doi poli şi joacă exact rolul unui magnet natural. Cei mai renumiţi sunt cei de la Dannemora (Suedia), la nord de lacul Watter, de la Taberg, în sudul aceluiaşi lac, şi de la Utoe (Finlanda).

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO