Viermi din preistoric revin la viaţă după 42.000 de ani! Descoperire şocantă a cercetătorilor ruşi…


Nematodele (o clasă de viermi) din epoca Pleistocenului (de acum peste 42.000 de ani) au revenit la viaţă, spun cercetătorii într-o descoperire științifică majoră. E vorba de nişte viermi din două zone ale Siberiei.

„Am obţinut primele date care demonstrează capacitatea organismelor multicelulare de a se afla în criptobioză pe termen lung în depozitele permafrost ale Arcticii”, se arată într-un raport al oamenilor de ştiinţă ruşi din patru institutii, care au colaborat cu cei de la Universitatea Princeton. Criptobioza este o stare între viaţă şi moarte, care se numeşte şi „viaţă latentă”. Aproximativ 300 de viermi preistorici au fost analizați de cercetători, iar două nematode au arătat semne ale vieţii. „După ce au fost dezghetati, nematodele au arătat semne ale vieţii. Ei au început să se mişte şi să mănânce”, spune raportul.

Un vierme provine dintr-un permafrost din partea inferioară a râului Kolyma, iar celălalt a fost găsit într-un permafrost de lângă râul Alazeya, în 2015. Se crede că ambele nematode sunt femele. În prezent, nematodele sunt cele mai vechi animale vii de pe planeta noastră. Viermii au revenit la viaţă într-un laborator al Institutului de Ştiinţa Solului din Moscova.

Oamenii de știință spun că „datele noastre demonstrează capacitatea organismelor multicelulare de a supraviețui pe termen lung (zeci de mii de ani) în condițiile crioconservării naturale. Această capacitate sugerează că nematodele au unele mecanisme adaptive care pot fi de importanță științifică și practică pentru domenii cum ar fi criomedicina, criobiologia și astrobiologia”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): siberiantimes.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock