Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Viermi din preistoric revin la viaţă după 42.000 de ani! Descoperire şocantă a cercetătorilor ruşi…

230

blankNematodele (o clasă de viermi) din epoca Pleistocenului (de acum peste 42.000 de ani) au revenit la viaţă, spun cercetătorii într-o descoperire științifică majoră. E vorba de nişte viermi din două zone ale Siberiei.

“Am obţinut primele date care demonstrează capacitatea organismelor multicelulare de a se afla în criptobioză pe termen lung în depozitele permafrost ale Arcticii”, se arată într-un raport al oamenilor de ştiinţă ruşi din patru institutii, care au colaborat cu cei de la Universitatea Princeton. Criptobioza este o stare între viaţă şi moarte, care se numeşte şi “viaţă latentă”. Aproximativ 300 de viermi preistorici au fost analizați de cercetători, iar două nematode au arătat semne ale vieţii. “După ce au fost dezghetati, nematodele au arătat semne ale vieţii. Ei au început să se mişte şi să mănânce”, spune raportul.

Un vierme provine dintr-un permafrost din partea inferioară a râului Kolyma, iar celălalt a fost găsit într-un permafrost de lângă râul Alazeya, în 2015. Se crede că ambele nematode sunt femele. În prezent, nematodele sunt cele mai vechi animale vii de pe planeta noastră. Viermii au revenit la viaţă într-un laborator al Institutului de Ştiinţa Solului din Moscova.

Oamenii de știință spun că “datele noastre demonstrează capacitatea organismelor multicelulare de a supraviețui pe termen lung (zeci de mii de ani) în condițiile crioconservării naturale. Această capacitate sugerează că nematodele au unele mecanisme adaptive care pot fi de importanță științifică și practică pentru domenii cum ar fi criomedicina, criobiologia și astrobiologia”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): siberiantimes.com

Orgoni Crystal