Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Ce pictor genial: Rembrandt a reuşit să termine un tablou în doar 1 oră


Rembrandt este considerat unul din cei mai mari pictori din istoria artei, celebru și pentru desenele și gravurile sale. El a trăit în epoca ce s-a numit „vârsta de aur olandeză”, timp în care cultura, știința, comerțul și influența politică a Olandei au atins apogeul. Rembrandt este autorul a 600 picturi, 300 gravuri și peste 2000 desene.

Iată însă originea uneia din stampele lui Rembrandt, mai puţin cunoscute. Marele artist, care era în foarte bune legături cu un primar din Olanda, se ducea adesea să-l vadă la ţară. Într-o zi, pe când cei doi prieteni erau împreună, un servitor veni să-i anunţe că masa era gata. Pe când se pregătea să se aşeze la masă, văzură că n-au muştar. Primarul porunci servitorului să se ducă repede în sat şi să aducă acest condiment.

Rembrandt a făcut pariu cu primarul că va grava o planşă înainte de întoarcerea servitorului. Prinsoarea fu acceptată, iar Rembrandt se puse numaidecât pe lucru şi desenă peisajul înconjurător. Tabloul a fost terminat înainte de întoarcerea servitorului şi Rembrandt câştigă prinsoarea.

Aşa pictor…


Lasă un comentariu