Peşterile şi mănăstirile misterioase din regatul Mustang, de lângă Munţii Himalaya! Foarte puţini oameni au ajuns acolo…


pesterile din MustangCând spun „Mustang”, mulţi dintre voi vă gândiţi cu siguranţă la celebrul model american de automobil Ford Mustang, ce a fost introdus în fabricaţie în 1964. Însă foarte puţini cunosc faptul că acest cuvânt „Mustang” îşi are originile din altă parte, de undeva din zona Tibetului, a Munţilor Himalaya. Mustang (sau fostul La) este un străvechi şi minuscul regat aflat în zona nepaleză a Tibetului, foarte aproape de Munţii Himalaya.

Până în 1992, zona a fost interzisă străinilor, dar apoi s-a îngăduit să fie vizitată de turişti contra unui permis special de 500 de dolari. Şi, ca orice regat care se respectă, Mustang are şi un rege, care trăieşte în capitala regiunii, Lo Manthang, un oraş fantastic, cu pereţi pătraţi, așezat în „Câmpia Rugăciunii”. Regatul Mustangului are o altitudine medie de peste 4.000 de metri și este situat la nord de giganții muntoşi Dhaulagiri și Annapurna, și este, prin urmare, la nord de Himalaya. Este o mare vale aridă, în care se găsesc canioane erodate, alcătuite din formațiuni de rocă stratificată colorată.

Dar, cele mai misterioase formaţiuni din regatul Mustangului sunt peşterile de 10.000 de ani vechime, ce au fost săpate de mâna omului pe stâncile înalte. Cu ce scop au fost făcute ele? Prima dată, ele au fost folosite ca încăperi pentru înmormântare; apoi au fost utilizate ca locuinţe, dar şi ca zone de meditaţie.

Unele dintre aceste peșteri au fost transformate în mănăstiri, cum ar fi Luri Gompa, mănăstirea peşterii Chungsi şi mănăstirea peşterii Nyiphuk, toate acestea fiind construite în jurul și în interiorul peşterilor.

Luri Gompa este una dintre cele mai renumite mănăstiri din Mustang. Manastirea este situată pe o margine de stâncă, la cel puțin o sută de metri înălţime faţă de la sol. Încăperea exterioară a mănăstirii conţine un altar, pe când încăperea interioară, comoara principală al lui Luri Gompa, este frumos decorată cu o serie de picturi reprezentând „Mahasiddhas” indieni – sfinți despre care se spune că ar fi atins „siddhi” sau puteri extraordinare prin meditație. Nicio documentație referitoare la această mănăstire nu a fost gasită, dar picturile murale par să fi fost făcute în secolul al 14-lea sau chiar mai devreme.

pesterile din Mustang 2

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO