Doi cosmonauţi au fotografiat dintr-o navă spaţială NASA o structură misterioasă în Mauritania, ce ar putea reprezenta o „bază cosmică străveche”


Între 3 şi 7 iunie 1965, din nava spațială NASA Gemini-4, cu doi oameni la bord, au fost făcute mai multe fotografii. Gemini-4 a efectuat o călătorie spațială reușită și a întâlnit de mai multe ori OZN-uri în zborul său de 52 de ore în jurul Pământului.

La un moment dat, când au ajuns deasupra Mauritaniei (Africa), cosmonauţii au observat şi fotografiat un uimitor „semn solar”, la sud-vest de faimoasele fresce cosmice de la Tassili, situate în Sahara. Această imagine clară a fost făcută de la incredibila altitudine de 150-250 de km, iar unii cercetători japonezi, după ce au văzut-o, au interpretat-o drept o „bază cosmică vizitate în trecut de OZN-uri”.

La început, s-a crezut că structura misterioasă, cu diametrul de cel puţin 30 de kilometri, ar reprezenta un crater de impact, dar apoi unii geologişti cred că e posibil să reprezinte un anticlinal circular, al cărui vârf a fost erodat. Un anticlinal este partea unei cute geologice ridicate în formă de boltă.

Totuşi, nu toţi sunt de acord cu această versiune, ceea ce înseamnă că misterul persistă, iar ipoteza de „bază cosmică” nu este una de neglijat.