Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Vulcanul Dallol din Etiopia se mai numeşte şi “tărâmul morţii”, asemănându-se cu un peisaj de pe Marte

317

blankZona din jurul vulcanului Dallol din Etiopia este ca nicăieri altundeva pe Pământ. Vaporii toxici de clor și sulf fac aerul irespirabil, iar “ciuperci” uriașe create din sare bogată în fier acoperă peisajul. Apa subterană este aproape de punctul de fierbere, rezultând izvoare în care nu aţi dori să vă îmbăiţi.

Exploratorul britanic Wilfred Thesiger a descris locul ca fiind “tărâmul morţii”. Dar oamenii de știință cred că aşa ar trebui să arate peisajul în momentul apariţiei vieţii pe Marte și pe alte lumi îndepărtate.

În mediile extreme, ca de exemplu un deșert incredibil de uscat, pot trăi chiar şi forme de viaţă. Organismele care pot supraviețui în aceste locuri sunt numite extremofile și sunt apropiate de eventualele organisme extraterestre care le-am putea întâlni pe alte planete.

Vulcanul Dallol se află în Depresiunea Danakil din regiunea Afar, nordul Etiopiei. A fost numit cel mai fierbinte loc de pe Pământ, temperaturile de iarnă fiind de peste 34 de grade Celsius, iar cele de vară atingând 50 de grade Celsius. Este, de asemenea, unul dintre locurile cu nivelul cel mai coborât de pe Pământ, o mare parte din teritoriu fiind situat la sute de metri sub nivelul mării.

Vulcanul s-a format în 1926, când apa subterană s-a încălzit și s-a extins suficient pentru a provoca erupția aburilor din subteran. Sistemul hidrotermic colorat din jurul său este alcătuit din gheizere mici, izvoare calde și foarte acide și movile de sare din care ies apă, aburi și gaze sulfuroase. Toate acestea sunt înconjurate de un câmp de sare incredibil de uscat.

Depresiunea Danakil se aseamănă foarte mult cu o depresiune de pe Marte, fiind o combinație unică de extremități, toate aflate într-un singur ecosistem. Planeta Marte este bogată în fier și sulf, iar sistemele hidrotermale existente pe Marte, în urmă cu milioane de ani, ar fi fost la fel ca cele existente astăzi în Dallol-ul de astăzi.

blank

blank

Orgoni Crystal