Home Locuri interesante si Calatorii Oare toate aceste poze reprezintă un peisaj extraterestru? Nu! E incredibilul vulcan...
Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Oare toate aceste poze reprezintă un peisaj extraterestru? Nu! E incredibilul vulcan Dallol din Etiopia…

272

blank
Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Dacă doriţi să experimentaţi un peisaj extraterestru, nu este necesar să vă deplasaţi pe o altă planetă. De fapt, există locuri pe Pământ, unde priveliştea este cu adevărat bizară, aproape extraterestră, ar spune mulţi. Privind la acest peisaj uimitor, aşa cum îl vedeţi în stânga imaginii şi în fotografiile de la finalul articolului, unii vor spune: Ne aflăm, totuşi, pe Pământ? Acest peisaj fascinant este dat de vulcanul Dallol, situat în Depresiunea Danakil din Etiopia.

Aici se pot experimenta cele mai mari temperaturi medii de pe planetă. O staţie meteo a înregistrat 34,4°C drept temperatura medie anuală, ceea ce este cu adevărat imens! În timpul zilei, temperatura este de peste 40° C la umbră. Dar, desigur, nu trebuie să uităm că nu există nicio umbră aici!

De fapt, vulcanul Dallol nu este un vulcan real. Aici, magma bazaltică a pătruns în straturi groase de sare. Cum apa subterană coboară mai adânc, ea întâlneşte roci fierbinţi şi se transformă în vapori. Atunci când presiunea vaporilor atinge un nivel critic, pământul (sarea în acest caz) deasupra vaporilor fierbinţi pur şi simplu “explodează” în erupţii spectaculoase, lăsând în urmă în crater.

blank
Imagine: flickr.com (Commons Creative – free)
Orgoni Crystal

 

Pentru a putea citi articolul, va rugam dezactivati adblocker-ul pentru acest site! Va multumim!