Există un loc blestemat în lume în care câinii se sinucid „pe capete”! Podul Overtoun din Scoţia, locul de pe care câinii se aruncă inexplicabil în gol…


Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Unul dintre cele mai mari mistere ale lumii este cel al Podului Overtoun. Acesta se află în Scoţia, este un loc romantic şi traversează râul Clyde. Dar, în ciuda frumuseţii sale, podul a devenit faimos în sens negativ, şi asta pentru că mai mulţi câini s-au aruncat de pe acest pod şi astfel s-au sinucis. Astfel, Podul Overtoun şi-a căpătat renumele de „Podul câinilor sinucigaşi”.

Numărul câinilor care şi-au pierdut viaţa sărind de pe acest pod variază între 50 şi 600. Ultima cifră este însă puţin exagerată; dacă 600 de câini ar fi murit acolo, atunci oamenii şi-ar fi ţinut câinii departe de acel pod, înainte ca patrupedele moarte să fi atins cifra de câteva sute. Cu toate acestea, e clar că acolo au murit o mulţime de câini. Dar de ce? De ce câinii fac salturi mortale de pe pod? Cine îi îndeamnă să sară? Căci suprafaţa de sub pod este foarte stâncoasă, iar orice salt de pe pod este unul mortal, chiar şi pentru câinii cei mai agili.

Oricum, câteva lucruri au putut fi constatate de-a lungul timpului. În primul rând, cei mai mulţi câini care se sinucid sunt cei cu nas lung (ce sunt crescuţi pentru urmărirea prăzii). În al doilea rând, vremea este, de obicei, frumoasă, atunci când câinii sar de pe pod. În al treilea rând, cea mai mare parte a câinilor au sărit de pe aceeași parte a podului. Toate aceste lucruri au făcut să apară o teorie interesantă, conform căreia câinii sunt atraşi de mirosul nurcilor care trăiesc sub pod; mirosul este extrem de puternic, iar câinii sunt pur şi simplu atraşi de acest miros.

Dar, să nu uităm şi explicaţiile supranaturale. Unii spun podul este bântuit și că mulţi câini sunt „îndemnaţi” de entităţi malefice să se arunce de pe pod. Dacă teoria ar fi adevărată, de ce nu sunt îndemnaţi şi oamenii să facă saltul mortal?

Eu nu ştiu care e adevărul şi, până la găsirea unei explicaţii convingătoare, misterul podului încă rămâne…


Lasă un comentariu