Cea mai îngustă şi cea mai largă stradă din lume… iată cum arată!


Dacă e să ne luăm de pe Wikipedia, o stradă este un drum (pavat sau asfaltat) în interiorul unei localități, de-a lungul căruia se înșiră, de o parte și de alta, trotuarele și casele. O stradă largă formează un bulevard, pe când o stradă mai îngustă formează o străduţă.

Dar ştiţi care e cea mai îngustă stradă din lume, dar şi cea mai largă? Le puteţi afla citind acest articol.

Cea mai îngustă stradă din lume – este „Parliament Street” („Strada Parlamentului”) din Exeter (Anglia). Ea măsoară doar 64 de centimetri lăţime în punctul ei cel mai îngust. Desigur, nu se pune problema ca aici să intre vreo maşină… abia încape un om. Şi, dacă s-ar intersecta doi oameni pe această străduţă, venind din direcţii opuse, cu greu ar putea încăpea. La început se numea „Small Street” („Strada mică”), dar a fost ulterior redenumită „Strada Parlamentului”. Ea are 700 de ani vechime şi are 50 de metri lungime.

Cea mai lată stradă din lume – este „9 de Julio Avenue” („Bulevardul 9 iulie”), în onoarea zilei independenţei Argentinei şi se găseşte în capitala Buenos Aires. Ea are 6 benzi pe fiecare direcţie, 1 kilometru lungime şi 140 de metri lăţime. Ar fi aproape imposibil ca un pieton să  traverseze la semaforul trecerii de pietoni întreg bulevardul (doar dacă ar fugi).


Lasă un comentariu