Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Chiar e posibil să ne întâlnim pe stradă cu persoane moarte demult? Se pare că da…

612

blankÎntr-un articol postat la categoria “Poveşti şi povestiri” şi intitulat “Bătrânelul din gară şi extraordinarele sale poveşti de viaţă” (https://www.lovendal.ro/wp52/batranelul-din-gara-si-extraordinarele-sale-povesti-de-viata/) povesteam o întâmplare paranormală: cum poţi sta de vorbă cu un om, deşi acesta era mort demult. Aşa ceva ar fi posibil? De ce nu… Şi pentru asta, mă voi folosi de cartea “Provocările paranormalului” de Eugen Celan, în care sunt redate două episoade asemănătoare:

Într-o relatare ce ne-a fost făcută de arhitectul I.F., acesta descrie o întâlnire bizară pe care a avut-o cu un prieten al său, judecător, în perimetrul pieţii Sf. Gheorghe, în anul 1979. Încercând să-i vorbească, acesta nu-i răspunse. Protagonistul nostru pleacă, dar întorcându-şi privirea vede că prietenul său dispăruse fără urmă, cu toate că el nu se deplasase decât câţiva paşi. În acel moment realizează că cel întâlnit murise cu doi ani în urmă, la cutremurul din 1977.

Un alt episod de aceeaşi factură ne-a fost relatat de scriitoarea A. B. În luna septembrie 1992, ieşind de la coaforul din intersecţia Căii Moşilor cu Bd. Carol, se îndreaptă spre a traversa Calea Moşilor. Întrucât trecerea era oprită de lumina roşie a semaforului, se opreşte la marginea bordurii, sesizând concomitent la câţiva paşi lângă ea o veche cunoştinţă, soţia graficianului V.M. Mai mult, remarcând faptul că aceasta era într-o dispoziţie extrem de bună, afişând chiar un aer visător, se apropie de ea pentru a discuta, dar în momentul în care era să o atingă cu mâna, realizează că prietena sa CM. murise cu doi ani în urmă de o cumplită boală. Se retrage tulburată şi traversează strada. Întorcându-şi capul, constată stupefiată că fosta sa prietenă dispăruse fără urmă. Tulburarea sa atinge însă apogeul când pe celălalt trotuar se întâlneşte chiar cu soţul acesteia.

Aşadar, e adevărat că ne putem întâlni cu fantomele celor dispăruţi dintre noi pe stradă?

Orgoni Crystal