Fantomele nu există, căci sunt doar simple jocuri de lumini

2.187 vizualizari

fantome jocuri de luminiSunt apariţiile fantomelor adevărate sau reprezintă doar o iluzie provocată de jocul luminilor? Acesta este unul dintre misterele paranormalului pe care oamenii de ştiinţă încerca să le rezolve pe bază mai multor dovezi fotografice.

Oamenii de ştiinţă au întocmit un dosar cu mai multe „dovezi” pentru a putea elucida misterul paranormalului. Cercetătorii i-au chemat pe toţi cei care deţin fotografii, în care îşi fac apariţia fantome şi alte forme de manifestare ale paranormalului, să le permită să le examineze în detaliu, informează cotidianul britanic Daily Mail.

Unul dintre cercetătorii din domeniu afirmă: „În urmă cu o lună am primit o fotografie în care se vedea ceva ciudat, fără să îţi dai seama imediat care este problema. Însă, de cele mai multe ori a vedea ceea ce seamănă cu o faţă în semi-întuneric este doar un joc ciudat de lumini. Creierul uman are constant tendinţa de a vedea feţe umane, de exemplu, cel mai des se întâmplă în forma norilor. Acest lucru se întâmpla deoarece chipul uman este cel mai important lucru pe care îl vedem în jurul nostru”, explică profesorul Richard Wiseman, psiholog specializat în interpretarea apariţiilor fantomatice.

Sursa: www.ziare.com