Cel mai misterios personaj legendar al vechiului Egipt: Thoth. Unii zic că ar fi provenit din Atlantida sau de pe o altă planetă…


După o cercetare mai atentă al celui mai misterios personaj legendar al Egiptului, Thoth, apare o imagine interesantă. Thoth era foarte venerat în panteonul egiptean. Scrierile din perioada târzie (700-323 î.Hr.) îl descriu ca pe un zeu, care ține „inima și limba lui Ra”. În ediția din 1908 a lucrării „The Americana: A Universal Reference Library”, Thoth este descris ca una dintre cele mai interesante figuri din mitologia egipteană: „(…) este zeul timpului și al diviziunilor sale; el este măsurătorul și zeul măsurătorilor. El este dirijorul morților. El este și zeul inteligenței umane, căruia îi sunt atribuite toate producțiile artei umane. Lui îi este atribuită toată literatura Egiptului – toate scrierile care se referă la diferite științe, matematică, astronomie, medicină, muzică. Thoth este, de asemenea, creditat cu invenția alchimiei și a magiei.”

În cele mai vechi scrieri egiptene, Thoth nu era un zeu, ci un conducător în carne și oase, cunoscut ca un profesor important al omenirii, care se presupune că a lăsat în urmă o mare bibliotecă de cunoștințe și științe pentru generațiile viitoare. Istoricul fenician Sanchuniathon a scris în secolul al XIII-lea î.Hr. că Thoth a fost cândva conducătorul unui regat insular vestic, înainte ca preoții egipteni să-l transforme într-un zeu. Mult timp s-a crezut că scrierile lui Sanchuniathon au fost inventate de greci, până la săpăturile în Siria în 1929, care au dezvăluit scrieri feniciene ce susțin afirmațiile sale, făcute cu secole înainte de traducerile grecești. Aceste scrieri ne oferă o relatare detaliată despre sosirea și influența lui Thoth asupra Egiptului antic.

Insula vestică din care a venit Thoth este o civilizație pierdută de tipul Atlantidei. Teoria Atlantidei a fost întotdeauna ridiculizată de mediul academic, dar pe 2 iulie 2012 lucrurile au devenit interesante când cotidianul britanic „Daily Mail” a publicat un articol despre o echipă de scafandri de la Universitatea St. Andrews care a descoperit movile subacvatice și urme ale unui sat din Marea Britanie înghițit de către mare acum mai bine de 8.500 de ani.

E posibil ca Thoth să fi fost din Atlantida sau dintr-o altă formă de civilizație pierdută, dar la fel de posibilă ar fi şi explicaţia ca Thoth să fi descins dintr-o rasă interstelară care a vizitat odată Pământul. Posibil, el ar fi moștenit o cantitate imensă de cunoștințe și o stăpânire asupra energiilor care apar în mod natural în atmosferă. Dacă această cunoaștere superioară a fost împărtășită cu vechii egipteni, ea a fost în cele din urmă distrusă și uitată odată cu trecerea a mii de ani, și apariţia altor evenimente catastrofale.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO