Eduard Meier, omul care s-a întâlnit cu o extraterestră de 400 de ani de pe planeta Erra

9.379 vizualizari

Eduard MeierEduard Meier, cunoscut ca şi „Billy” a fost un guru proeminent al curentului New Age, care pretindea că, în tinereţe, ca simplu fermier din Elveţia, s-a întâlnit deseori cu entităţi extraterestre, în special cu o doamnă în vârstă de patru sute de ani pe nume Semjase, de pe planeta ERRA, localizată în galaxia stelară Pleiade sau Cele Şapte Surori. Această galaxie din constelaţia Taurus este formată din planete foarte tinere ce radiază în spectrul de raze ultraviolete şi violete. Energia emisă de stele este atât de puternică, încât ar crea probleme foarte mari oricărei fiinţe aflată în apropiere. Probabil de aceea cetăţenii de pe ERRA nu sunt hedonişti, ci trăiesc conform unui sistem moral la fel de sever ca şi calvinismul. De exemplu, adulterul este pedepsit prin exil. Bărbaţii trebuie să meargă pe o planetă pe care locuiesc numai bărbaţi şi femeile pe o planetă locuită numai de femei.

Este totuşi greu de înţeles atracţia exercitată de o astfel de lume. Însă Meier, care dovedeşte” adevărul spuselor sale cu multe fotografii color ale navelor spaţiale de pe Pleiade în timp ce planează deasupra păşunilor bogate din Elveţia, este căutat de mii de credincioşi care îi admiră înţelepciunea simplă, rurală, aşa cum este descrisă ea în cărţi precum Anii lumină de Gary Kinder sau în producţiile inutile publicate de un ofiţer pensionat al aviaţiei militare a SUA, colonelul Wendelle Stevens.

Locuind în Elveţia, Mayer pretinde că a descoperit că navele spaţiale din Pleiade realizau manevre de zbor deasupra casei sale. Scoţând rapid la iveală aparatul de fotografiat, a surprins instantanee de înaltă calitate care, insistă Wendelle Stevens, „nu ar putea fi falsificate nici pentru un milion de dolari”. Cel puţin în viziunea experimentată a lui Vallee, faptul că fotografiile lui Meier „sunt cusute cu aţă albă” nu-i impresionează deloc pe adepţii acestui guru. Deşi, aparent, nu se mai află în contact cu locuitorii planetei Pleiade, Meier este acum o celebritate în lumea mass-media, înconjurat de discipoli care (asemănător primilor calvinişti din jurul Genevei) nu admit nici un fel de îndoieli sau întrebări. Dacă asta-i face fericiţi pe unii….