70 de cărţi metalice din Iordania, vechi de 2.000 de ani, au fost confirmate ca fiind autentice! Ele ar putea schimba istoria omenirii…


70-carti-metaliceÎn urmă nu cu mult timp (în 2008), în Iordania s-au descoperit 70 de cărți metalice vechi, care, potrivit experților ar putea schimba istoria, dacă s-ar dovedi ar fi autentice. Acum, un grup de oameni de știință a efectuat o serie de studii diferite, în scopul de a confirma autenticitatea și originea lor, ajungând la o concluzie surprinzătoare și neașteptată.

După ce oamenii de știință au analizat cărţile, ei au ajuns la concluzia că aceste tăbliţe metalice datează din perioada lui Iisus. Surprinzător, tăbliţele indică faptul că Iisus nu a început propria religie, ci ar fi restaurat o tradiție veche de mii de ani, care se întinde înapoi până în timpul regelui ebraic David. Mai mult decât atât, cărţile indică faptul că Dumnezeu era venerat atât ca bărbat cât şi ca femeie.

Cărţile au fost găsite într-o peșteră din nordul Iordaniei. Tăbliţele au fost prinse în dosare de inele de metal, iar în paginile lor s-au găsit menţiuni ale Iisus, inclusiv o imagine de-a lui Hristos, ceva ce a provocat confuzie și neîncredere în rândul experților care au acuzat imediat că descoperirea ar putea fi o farsă.

Acum, un grup de experți a analizat timp de ani întregi cuvintele și simbolurile de pe cărțile metalice, pentru a se verifica dacă aceste cărţi sunt sau nu reale. În conformitate cu rezultatele, tăbliţele sunt autentice.

Profesorii Roger Webb si Chris Jeynes de la Universitatea din Surrey (Anglia) au confirmat faptul că aceste cărţi nu arată radioactivitatea care rezultă din poloniu, ce este observată de obicei în probele moderne de plumb, ceea ce indică faptul că plumbul a fost topit cu mai mult de 100 de ani în urmă. Profesorii au mai spus că aceste texte au o vârstă de aproximativ 2000 de ani, analiza de cristalizare sugerând faptul că artefactele având cel mai probabil între 1800 și 2000 de ani. În plus, un lucru care să confirme autenticitatea cărților e dat de faptul că limba folosită în cărţi este paleo-ebraica, ce se vorbea acum 2 milenii.

Tăbliţele sunt acoperite cu stele cu opt colțuri, care, potrivit experților, simbolizează sosirea lui Mesia. Cărțile includ, de asemenea, numele apostolilor Iacob, Petru și Ioan. Descoperirea nu contrazice Evangheliile, ci pune un accent mai mult pe templul fizic şi pe credința în divinitatea feminină.

Sursa: Daily Mail.co.uk

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO