„Paşii despicaţi ai lui Satana” – cazul care a înfiorat Anglia anului 1855


Printre marile mistere ale lumii este cazul „urmelor diavolului”. Din păcate, documentația nu este pe deplin satisfăcătoare, dar nimeni nu contestă faptul că ceva ieșit din comun a avut loc chiar după o ninsoare în noaptea de 7 februarie 1855, în Devonshire, Anglia.

„The Times of London” scria atunci: „Ceva senzaţional a apărut în orașele Topsham, Lympstone, Exmouth, Teignmouth și Dawlish, în sudul regiunii Devon, ca urmare a descoperirii unui număr mare de urme ciudate și misterioase. Superstițioșii au ajuns atât de departe încât cred că sunt semnele lui Satana însuși. Se pare că joi seara a fost o cădere foarte puternică de zăpadă în vecinătatea lui Exeter și la sud de Devon.

În dimineața următoare, locuitorii orașelor de mai sus au fost surprinși să descopere urmele unui animal ciudat și misterios, urmele pașilor putând să fie văzute în tot felul de locuri inaccesibile – pe vârfurile caselor și pe zidurile înguste, în grădini și curți închise de ziduri înalte, precum și în câmpuri deschise. Urmele semănau mai mult cu cele ale unui biped decât a unui patruped, distanţa dintre urme fiind de 8 centimetri între ele. Urmele paşilor păreau despicate.

Creatura pare să se fi apropiat de ușile mai multor case și apoi s-a retras, dar nimeni nu a reușit să descopere locul de odihnă al acestui vizitator misterios. Duminica trecută, reverendul domnul Musgrave a făcut aluzie la subiect în predica sa și a sugerat posibilitatea ca urmele pașilor să fie cele ale unui cangur; dar cu greu ar fi putut fi așa, întrucât au fost găsite de ambele părți ale estuarului Exe. În prezent, rămâne un mister, iar mulți oameni superstițioși din orașele de mai sus se tem de fapt să iasă din casele lor după noapte”.

Sursa: thetimes.co.uk

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO