Ce metale misterioase s-au scurs de la 3 OZN-uri într-un oraş din Brazilia?

Campinas este un oraș aflat în interiorul Braziliei, în partea de sud-est. În acea zi, atenția unui mare număr de oameni a fost atrasă de niște evoluții ciudate a trei obiecte în formă de disc, dintre care unul părea să fie în dificultate, căci se balansa puternic tot timpul și părea că nu este în stare să-și mențină altitudinea. Celelalte două discuri se roteau încet în jurul lui, ca și cum ar fi încercat să-l ajute, dar nu erau în stare s-o și facă.

În momentul în care discul ce se balansa coborî până Ia altitudinea de circa o sută de metri, numeroși martori oculari au auzit niște zgomote de lovituri puternice, înfundate, care, după cât li s-a părut, proveneau de la acel disc și coincideau cu balansurile întâmplătoare ale discului.

Celelalte două discuri se apropiată foarte mult de cel de-al treilea membru al formației, aflat în pană. Deodată, acesta se înclină brusc în sus și începu să înainteze prin mișcări sacadate. În acel moment, o șuviță fină de lichid argintiu se scurgea de pe undeva, de la baza discului. Câteva clipe mai târziu, discul urcă la altitudinea celorlalte, cu un zumzet puternic… după care, toate cele trei obiecte ciudate începură să se înalțe tot mai mult, dispărând curând printre nori.

Autoritățile au organizat imediat o cercetare în zona despre care se raportase ca acolo se scursese lichidul argintiu al OZN-ului. Au fost găsiți stropi metalici pe acoperișuri, trotuare, drumuri și chiar pe niște rufe care fuseseră întinse la uscat. S-au strâns mai multe zeci de grame din această substanță (cifra exactă n-a fost dată publicității), care au fost predate autorităților braziliene.

La o conferință de presă ținută câteva săptămâni mai târziu, un purtător de cuvânt a arătat că ceea ce s-a colectat a fost cositor; în afară de aceasta, n-a mai spus însă mare lucru, pare-se întrucât materialul a fost luat în primire de Forțele Militare Aeriene braziliene care negau cu vehemență existența OZN-urilor.

De fapt însă, nu tot metalul a intrat în mâinile autorităților oficiale. Înainte ca zona respectivă să fi fost înconjurată cu un cordon de pază, câteva fragmente au fost culese și ulterior analizate de dr. Risvaldo Maffel, chimist, care a adus la cunoștința ziariștilor că materialul a fost într-adevăr cositor, conținând însă circa zece procente și de alte metale, pe care n-a putut să le identifice, deși a putut preciza că n-ar putea fi vorba de antimoniu, fier sau alte impurități întâlnite obișnuit. Dr. Maffel a adăugat că nu vede în ce mod sau în ce scop a fost folosit cositorul. Acesta nu era radioactiv.

Absența unei radioactivități neobișnuite ar părea să excludă ipoteza potrivit căreia cositorul ar fi fost utilizat ca lubrifiant într-o sursă de energie atomică, la care temperaturile foarte ridicate pot conduce la folosirea unui asemenea fluid. Dar a fost vorba de cositor, provenit în mod sigur de la un OZN, iar după ce l-a descărcat, OZN-ul a fost capabil să funcționeze din nou, fără dificultățile care precedaseră debarasarea de metalul topit.