Un mare mister biblic: Cum se poate ca fiul regelui David, prinţul Abesalom, să fi fost de 4 ori tată, dar fără a avea copii!?


Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Biblia îi dedică lui Abesalom 6 capitole întregi. El a fost fiul celui mai legendar rege din Biblie, tatăl său, David, având în total 17 fii. Abesalom însuşi a fost al treilea fiu al monarhului. Deoarece a fost crescut într-o familie numeroasă, tipic orientală, e uşor de presupus că inclusiv Abesalom a adus mulţi copii pe lume. Şi totuşi, câţi urmaşi a avut fiul regelui? Au fost patru, spune Biblia. N-ar fi avut nicidecum copii, spune tot Biblia. Contradicţia este evidentă.

În a doua „Carte a Regilor” stă scris: „Şi lui Abesalom i s-au născut trei fii şi o fiică, pe nume Tamara, care era o fată frumoasă”. Însă, puţin mai târziu citim: „Şi Abesalom îşi ridicase un stâlp, pe când era în viaţă; acesta se află în Valea Regelui. Căci el a zis: „Nu am fiu care să-mi păstreze numele viu”. Şi el a numit stâlpul după numele său, iar acesta se cheamă şi astăzi Stâlpul lui Abesalom”. Prin urmare, a avut Abesalom urmaşi sau nu?

S-ar putea spune că textul referitor la „stâlp” aminteşte doar de aspectul că Abesalom nu ar fi avut băieţi şi trece sub tăcere faptul că ar fi avut o fată, pe motiv că doar moştenitorii de parte bărbătească sunt consideraţi ca fiind vrednici de amintit. În acest caz însă, contradicţia rămâne prezentă: textul biblic menţionează ca Abesalom ar fi avut trei fii şi, în alt loc, că nu ar fi avut niciun fiu.


Lasă un comentariu