Un om de ştiinţă olandez din secolul al XVII-lea ne vorbeşte despre extratereştri: e imposibil să nu existe viaţă inteligentă şi pe alte planete


Există o carte rară din 1698, care vorbeşte despre posibilitatea existenţei vieţii pe alte planete. Cartea se intitulează „The Celestial World Discover’d: Or, Conjectures Concerning the Inhabitants, Plants and Productions of the Worlds in the Planets” şi a fost scrisă de Christiaan Huygens (poate fi citită gratuit pe archive.org). Cartea a fost publicată la 3 ani după moartea lui Huygens.

Christiaan Huygens, un om de știință olandez proeminent care a excelat în domeniile astronomiei, matematicii, fizicii și invențiilor, este renumit ca unul dintre cei mai mari oameni de știință ai tuturor timpurilor. Pe lângă munca sa de pionierat despre teoria ondulatorie a luminii sau descoperirea formei adevărate a inelelor lui Saturn, se pare că Huygens credea în existența vieții extraterestre.

Cartea prezintă argumentul lui Huygens că este puțin probabil ca Dumnezeu să fi creat alte planete doar pentru a fi observate de pe Pământ, sugerând că trebuie să existe un scop mai mare. Foarte interesant e faptul că această carte încearcă să descrie cum ar putea arăta ființele extraterestre, cum își petrec timpul, chiar și cum sună muzica lor.

Huygens concluzionează că extratereștrii trebuie să aibă mâini și picioare, dar şi că se bucurau de astronomie, navigau cu barca și ascultau muzică. Ei însă sufereau, ca şi noi, de nenorociri, războaie, necazuri și sărăcie, pentru că asta ne duce la invenție și progres: „Dacă oamenii și-ar duce întreaga viață într-o pace continuă netulburată, fără teama de sărăcie, fără pericol de război, nu mă îndoiesc că ar trăi puțin mai bine decât Brutele, fără toată cunoașterea sau bucuria acelor avantaje care face ca viețile noastre să treacă mai departe cu plăcere și profit”.

Deși unele dintre concluziile lui Huygens pot părea absurde în zilele noastre, cartea este captivantă din cauza numeroaselor întrebări fără răspuns despre Cosmos, care există și astăzi. Deşi subiectul pare futurist, totuși, trebuie să ţinem cont de faptul că scriitorul ne vorbește din trecut. Cartea lui Huygens încă ne atrage atenția asupra misterului Universului.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO