Secretul demonului „Valak” din blockbuster-ul hollywoodian „Călugăriţa” (2018)


Faceţi cunoştinţă cu Valak – o entitate înfiorătoare care a apărut în filmele de groază „The Conjuring 2” (2016), „Annabelle Creation” (2017) și „The Nun / Călugăriţa” (2018). De la prima apariție a lui Valak pe marele ecran, această prezență demonică a rezonat imediat cu publicul cinefil. Valak a devenit un personaj de groază și probabil va fi prezent în mai multe filme. Cu toate acestea, există vreun adevăr în această mitologie a demonului sau este pur și simplu o ficțiune concepută pentru a speria pe toată lumea? Răspunsul ar putea să nu fie cel pe care îl așteptați…

Entitatea malefică, cunoscută sub numele de Valak, se bazează pe o mitologie reală. Demonul are nume diferite în istoria sa: Valak, Ualac, Volac, Valu etc. Prima mențiune a fost făcută într-un manuscris numit „Claviculul lui Solomon”, care este dedicat mijloacelor magice de chemare a duhurilor, atât malefice cât şi benefice. Există aici este o listă cu 72 de demoni pe care regele Solomon din Vechiul Testament le-a învins, precum și ritualurile și vrăjile care i-au chemat și i-au alungat. La numărul 62 apare Valak.

Dar cine este Valak? Demonul în cauză este descris ca „mare şef al iadului”, capabil să controleze legiunile de demoni și să dețină puteri extreme, inteligență și puterea de a găsi orice comoară. Cei care au chemat demonul credeau că sunt impregnați de puterea sa. Însă, spre deosebire de filme, Valak nu este în niciun caz vreo călugăriță. El arată ca un copil-heruvim cu aripi, ce călătoreşte pe un dragon înfricoşător cu două capete. Decizia de a face demonul să ia forma unei călugărițe malefice, a fost o decizie luată doar pentru film. Valak a fost găsit să fie menționat și într-o serie de alte cărţi de vrăjitorie, ca „Pseudomonarchia Daemonum” a lui Johann Weyer, „Liber Officium Spirituum” și „Fasciculus Rerum Geomanticarum”.

Deci, pentru a concluziona, filmele au înşelat adevărata origine a lui Valak…

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock